Wat minder gegoochel bij Eden Hazard: “Hij heeft zijn droom gerealiseerd. Dat is het belangrijkste”

Met een wereldmatch zijn toptransfer naar Real bezegelen. Heel België had het Eden Hazard zó gegund. “Het belangrijkste is dat hij zijn droom heeft kunnen realiseren”, zei broer Thorgan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een assists op Dries Mertens. Maar voorts? Slechts een handvol geslaagde acties voor Eden Hazard. Het was minder dan wat het verwende Belgisch publiek gewend is van de kapitein. “Het was niet zijn beste match”, gaf ook Thorgan Hazard toe. Wat wil je, met vijf Kazachen die je bij elke beweging schaduwen.

En tóch draaide België-Kazachstan grotendeels rond zijn persoon. Het zegt iets over de status die Eden Hazard heeft opgebouwd in zijn inmiddels 101 caps als Rode Duivel. Chouchou van het volk. Wat er ook gebeurd is in het stemhokje op 26 mei: geen Belg - Vlaming of Waal - die géén sympathie heeft voor de nieuwe superster van Real Madrid.

Ik denk dat Eden nu klaar is voor een mooie vakantie. En een goed glaasje champagne om te vieren

Broer Thorgan

Na twee minuten begon het ganse Koning Boudewijnstadion te fluiten. Een Kazachse middenvelder had het gedurfd om de Belgische captain licht te duwen. Aan Eden raak je niet.

Op het uur scandeerden de 40.000 kelen uit het niets zijn naam. De wave rolde tien keer door het stadion. Zo hard probeerde het publiek Hazard naar de bekroning van zijn intense transferweek te duwen.

Na de match ging het ook alleen maar over zijn transfer. Elke speler die de pers passeerde, mocht het uitleggen. Bij de eerste vragen over Hazard en Real Madrid lachten Toby Alderweireld en Michy Batshuayi eens hartelijk. Maar na de twintigste en eenentwintigste keer zag je hen denken: we hebben zelf óók een match gespeeld.

Alleen Thorgan Hazard bleef lachen. “Trots” was hij, zo herhaalde de jongere broer tot in het oneindige. “Het was een bewogen week voor heel de familie. Voor Eden, maar ook voor mijn vader. Hij heeft mee de gesprekken gevoerd. Ik denk dat hij nu klaar is voor een mooie vakantie. En een goed glaasje champagne om te vieren.”

“Het voelde aan alsof iedereen in het stadion zijn transfer wilde vieren. Eden heeft zijn droom gerealiseerd. Dat is het belangrijkste. Hij verdient dit ook. Ik denk dat hij blij is met de manier waarop dat gebeurd is – alles is goed verlopen met Chelsea. Hoe hij met de stress is omgegaan? Eden heeft nooit stress. Ook nu niet.”

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederik Janssens

    Idd Marcus Camps, de Hazards waren slecht tegen Kazachstan. Iedere actie van Eden mislukte, als hij al een actie deed. Dat zijn we niet gewend van hem. Ik hoop dat hij tegen Schotland veel meer laat zien. Het zal nodig zijn.

  • andy de wolf

    idd, we hebben gewonnen, maar mooi voetbal kon je dit niet noemen.er werd gewoon niet gevoetbald, dat gewoon rondtikken van de bal zonder enig initiatief van iemand is niet om aan te zien en zal hun nog zuur opbreken. ze moeten blijven proberen om te scoren, zelfs is de goal dichtgesmeten want ondertussen weet gans de wereld dat dat de manier is om ons te verslaan. en we zullen zo opnieuw verslagen worden.

Lees meer