6 Björn Engels met assistent-bondscoach Vital Borkelmans.
Photo News Björn Engels met assistent-bondscoach Vital Borkelmans.

Wilmots geeft Engels nog niet op, vraagteken achter Vermaelen en Lombaerts

Er is nog een kleine kans dat Björn Engels toch nog mee kan naar het EK. Dat vertelde bondscoach Marc Wilmots vandaag op een persconferentie. Toch viel er ook weer negatief nieuws te noteren in het defensieve compartiment. Achter de namen van blessuregevoelige Thomas Vermaelen en Nicolas Lombaerts blijft een vraagteken staan.

"Ik roep niemand extra op, we blijven voorlopig op 23 spelers", liet Wilmots weten. "Alle reservespelers hebben hun programma en ze laten allemaal weten het trouw te volgen. Maar ik vind het jammer voor Engels, die vandaag afscheid is komen nemen. Ik wilde hem een kans geven, maar op de foto's zag ik een scheur van twee centimeter. Dan ben je drie weken out, en dan zitten we al in Bordeaux. Maar we zijn er voor hem. Wat er gezegd is tussen Engels en mij blijft tussen ons. Weten jullie ook dat ik desnoods na 31 mei nog een verdediger kan oproepen? De kans is heel klein, maar misschien gaat Engels toch nog mee naar het EK. Nicolas Lombaerts (die met een lichte spierblessure kampt) voegt zich morgen bij de groep en het is ook nog niet duidelijk hoe fit Thomas Vermaelen is. Die zaken kan ik nu dus niet beoordelen, maar we hebben nog tijd, veel tijd."

Boyata en Nainggolan
Dedryck Boyata, die herstelt van een hamstringblessure, paste voor de onderlinge wedstrijdjes van vijf tegen vijf op training vandaag. "Dat doet hij nog enkele dagen, we zien wel hoe het loopt met zijn revalidatie", verduidelijkte Wilmots na afloop.

Oorspronkelijk was gedacht dat er elf Belgen present zouden tekenen op de eerste oefensessie, maar Radja Nainggolan was in het hotel achtergebleven. "Hij had enkele dagen geleden een trap op de kuit gekregen", verduidelijkte Wilmots na de training. "We hebben geen risico's genomen en Radja heeft een echo laten nemen. Daar was niets op te zien, hij heeft een kneuzing maar normaal gezien staat hij morgen wel op het trainingsveld", klonk het bij de bondscoach.

Wilmots vond het overigens helemaal niet erg dat hij over minder dan de helft van zijn spelers kon beschikken. "Dat wisten we op voorhand, De eerste dagen staan in het teken van de recuperatie en de verzorging. Morgen trainen we twee uur, dan ligt de focus op blessurepreventie en spieroefeningen. Het is ons doel om alle spelers zowel fysiek als mentaal fit te krijgen tegen het EK. Diegenen die minder gespeeld hebben, krijgen een aangepast programma. Zo vliegen Liverpool-spelers Divock Origi en Christian Benteke vandaag nog naar hier in plaats van morgen, zodat ze meteen kunnen starten".

De tweede oefensessie van de Duivels tijdens hun ministage aan zee is voor vrijdagvoormiddag (11u). Zondag reist de selectie af naar Zwitserland.

6
Photo News
6
BELGA
6
BELGA
6
Photo News
6
BELGA

Lees meer