9
BELGA
BEL
BEL
3
1
RUS
RUS

Zo veel talent, dat zelfs Courtois eens aan het blunderen mag: Rode Duivels vlot voorbij Rusland

Een waslijst aan geblesseerden, een experimenteel elftal, een flater van Courtois. Maar op geen enkel moment kwam de Belgische zege in het gevaar. Het toont de weelde van onze ‘Gouden Generatie’. Met Eden als exponent. België - Rusland: 3-1, de eerste horde richting EK 2020 is genomen.

Surprise van de chef vooraf: geen Vermaelen, Carrasco of Chadli, wel Boyata, Thorgan Hazard en Castagne: een duidelijk signaal van Martínez, die durft door te selecteren en kiest voor de jongens in vorm. Het legde hem geen windeieren: Boyata zag dan amper de bal -aanvallen deden/konden de Russen nauwelijks en de opbouw liet hij over aan Vertonghen en Alderweireld- maar zowel Thorgan als Castagne konden bekoren. Tielemans, hij kon meer dan dat. In minuut 14 startte hij zelf een vliegensvlugge aanval op, waarna de bal via een viertal stationnetjes terug bij hem kwam. Het goudklompje knalde zijn eerste interlandgoal heerlijk binnen.

9 Tielemans speelde een knappe partij die hij bekroonde met zijn eerste goal voor België.
BELGA Tielemans speelde een knappe partij die hij bekroonde met zijn eerste goal voor België.

Twee minuten later beleefde Courtois zijn minst prettige moment als Rode Duivel. Hopeloos in de fout in het uitvoetballen en Cheryshev strafte meteen af. Het is Thibaut vergeven, in woelige Real-tijden echter een blunder die hij kan missen als kiespijn. 

Maar met Eden Hazard in de ploeg, kan je als keeper al eens de mist ingaan. Na een heerlijke baltoets van broertje Thorgan kon de oude Zhirkov Eden alleen maar foutief afstoppen. De penalty was een kolfje naar zijn hand. Ook na de pauze stond er maar één ploeg op het veld. Batshuayi, nu tegen de paal, kende opnieuw pech in de afwerking. Maar met zijn tweede van de avond, zijn 29ste in zijn 99ste interland, zette uitblinker Eden in het slot de kers op de taart. Zondag, voor nummer 100 in Cyprus, mag onze ‘Galactico’ nogmaals aan het feest.

9 Castagne, Eden en Courtois aan het feest.
BELGA Castagne, Eden en Courtois aan het feest.
9 “Kijk daar, Eden...”
Photo News “Kijk daar, Eden...”
9
Photo News
9
AFP
9
Photo News
9
BELGA
9
Photo News

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunther Serneels

    @Rudi vrancken,ja ben het helemaal met jou eens,vind Mertens een topkerel maar brengt toch niet veel bij de laatste tijd he bij de RD,type thorgan hazard is een blijver carrasco op de bank definitief,Eden weeral geweldig zoals gewoonlijk,Thielemans wordt nog ne grote!en courtois...tja...kan iedereen gebeuren.Niet te veel opblazen die fout.

  • didier de coster

    den doncker speelt constant naar achter en is zeker geen aanwinst, zéker niet , gelukkig is eden hazard erbij om verschil te maken , en a propos wat loopt mertens daar te doen buiten in de weg van hazard te lopen ????

Lees meer