4 Wayne Rooney sprak zich uit in het eeuwige debat rond Lionel Messi en Cristiano Ronaldo
Photo News/Reuters Wayne Rooney sprak zich uit in het eeuwige debat rond Lionel Messi en Cristiano Ronaldo

Rooney komt met opvallende bekentenis en kiest tussen Messi en Ronaldo: “Hij martelt je eerst alvorens hij je helemaal dood doet”

Geen mens die meer scoorde voor Engeland en Manchester United dan Wayne Rooney (34). En toch vindt de Engelsman zelf dat hij geen echte goalgetter was. In zijn column voor The Sunday Times liet Rooney ook zijn licht schijnen op het eeuwige debat rond Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. “Er komt niemand meer die hun statistieken zal evenaren.”

Wel 53 goals voor Engeland en maar liefst 183 voor Manchester United. Wayne Rooney wist in zijn hoogdagen wel de weg naar doel te vinden. De  34-jarige Engelsman is zowel bij de nationale ploeg als United topschutter aller tijden, al komt dat naar eigen zeggen niet omdat hij een doelpuntenmaker pur sang is. “Ik was nooit een Gary Lineker of Ruud van Nistelrooy”, aldus Rooney in een column voor The Sunday Times. 

“Ik heb het doelpuntenrecord bij Manchester United en Engeland. Ik ben er trots op, maar eerlijk gezegd zijn er betere ‘nummer negens’ geweest dan ik. De tijd stond aan mijn kant. Ik heb 13 jaar voor United gespeeld en voetbalde 15 jaar voor Engeland. Hoewel ik dus geen geboren spits was, had ik vooral de tijd om die doelpuntenrecords te breken. Achteraf gezien had ik zelfs meer moeten scoren.” 

Ik denk dat Harry Kane snel mijn record zal overnemen. Als ik een ploeg zou bouwen, dan zou hij de eerste zijn die start

Wayne Rooney
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
4 Wayne Rooney in het shirt van Derby County.
Photo News Wayne Rooney in het shirt van Derby County.

Splijtende pass

“Ik heb er altijd meer van genoten om een verdediging open te splijten met een geweldige pass, dan om gelijk welk doelpunt te scoren. Eén van mijn favoriete momenten is dan ook mijn assist op Robin Van Persie tegen Aston Villa in 2013. Ik hield ervan om spelers als Paul Scholes of Xavi bezig te zien. Zij brachten telkens iets extra in hun spel.”

Rooney denkt dat zijn record bij Engeland niet al te lang stand zal houden. Zijn opvolger is zelfs al opgestaan. “Ik denk dat Harry Kane snel mijn record zal overnemen. Als ik een ploeg zou bouwen, dan zou hij de eerste zijn die start. Het zou prachtig zijn voor Engeland als Harry er in slaagt. Bobby Charlton moest 50 jaar wachten vooraleer zijn record scherper werd gesteld. Ik hoop dat het voor mij niet zo lang zal duren.”

Zijn clubrecord bij Manchester United ziet Rooney wel langer meegaan. “Simpelweg omdat weinig spelers nog lang bij eenzelfde club blijven. Mocht Cristiano Ronaldo of Lionel Messi een zwanenzang komen houden op Old Trafford, dan kan het wel. Zij zouden dat record in drie of vier jaar verbreken”, aldus Rooney, die op zijn 34ste nog actief is in de Championship bij Derby County. 

Cristiano is genadeloos in de zestien, een killer. Maar Messi, die martelt je eerst nog alvorens hij je dood doet.

Wayne Rooney
4 Wayne Rooney is Engels topschutter aller tijden.
Action Images via Reuters Wayne Rooney is Engels topschutter aller tijden.

Martelen

De namen zijn gevallen: Messi en Ronaldo. In zijn column spreekt Rooney zich uit over de twee. “Ronaldo was in het begin niet zo geobsedeerd door goals, je kon wel zien dat hij de beste in de wereld wou worden. Hij trainde als een beest en begon vervolgens te scoren. Hij en Messi zijn wellicht de beste voetballers die er ooit hebben rondgelopen. Ik denk niet dat hun statistieken ooit geëvenaard worden.”

Ondanks zijn vriendschap met Ronaldo, duidt Rooney Messi aan als de beste van de twee. Puur op talent. “Ik kan me niet herinneren dat Messi heeft gescoord door  de bal zo hard mogelijk te raken. Hij rolt ze er eerder in en doet het makkelijk overkomen. Cristiano is genadeloos in de zestien, een killer. Maar Messi, die martelt je eerst nog alvorens hij je dood doet. Hij heeft nog net dat tikkeltje meer plezier in zijn spel.”

Lees ook: 

Ze willen maar niet wijken: Messi en Ronaldo toonden afgelopen weekend dat ze nog steeds op eenzame hoogte staan

Ronaldo stoort zich voor verjaardag van zijn nichtje niet aan verbod op familiefeestjes in lockdown

4
Photo News

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Messi is gewoon in een toverdrankje gevallen, hij is niet te analyseren. En Rooney heeft gelijk, voetballers als C.Ronaldo en Messi gaan wij de komende jaren niet meer meemaken. Frappant detail is ook, Messi is ook geen echte spits zoals C.Ronaldo, en toch breekt hij net als zijn collega C.Ronaldo alle clubrecords met scoren. En dat bijna 13 jaar lang, geen enkele andere voetballer komt daar in de buurt.

  • rik cappelle

    Nooit in de geschiedenis van het voetbal heeft er iemand het niveau van Messi gehaald en nooit zal er ook nog maar iemand dit niveau enigszins benaderen. Never.

Lees meer