EPA

Rusland zet Capello aan de deur, met duizelingwekkende ontslagpremie erbovenop

De dagen van Fabio Capello als bondscoach van Rusland zijn geteld. Zoals wij eerder vanochtend al aangaven, heeft de Russische voetbalbond een einde gemaakt aan de samenwerking met de 69-jarige Italiaan. Volgens het Russische nieuwsagentschap R-Sport zou Capello een ontslagvergoeding van 15 miljoen euro opstrijken voor zijn voortijdige exit.

Capello lag in Rusland al geruime tijd onder vuur. Dat beterde er niet op na de 0-1 thuisnederlaag in juni tegen Oostenrijk, die de EK-kwalificatie voor Rusland op de helling zette. De Russische bond bevestigde nadien wel het vertrouwen in Capello, maar daar is nu een einde aan gekomen. Er zou ook al een opvolger klaarstaan voor de Italiaan: Leonid Slutsky, coach van CSKA Moskou.

Capello werd in juli 2012 aangesteld als Russisch bondscoach. Hij leidde het team naar het WK in Brazilië, maar werd daar in de eerste ronde - ondermeer door een 1-0 nederlaag tegen de Rode Duivels - uitgeschakeld. Zijn exuberante loon vormde na het mislukte WK steeds meer een struikelblok. Bovendien ondervond de Russische bond het voorbije seizoen steeds meer problemen om het loon van de Italiaan te betalen. Zo moest miljardair Alisher Usmanov onlangs bijna vijf miljoen euro toestoppen om achterstallig loon aan Capello uit te betalen.

Lees meer