4
AFP

Sala stierf volgens autopsie aan de gevolgen van hoofdwonden, onderzoek naar oorzaak crash kan nog één jaar duren

Emiliano Sala (28) is overleden aan de gevolgen van “verwondingen aan het hoofd en de romp”. Dat is gebleken uit het onderzoek naar de doodsoorzaak van de voetballer die vermist raakte boven Het Kanaal. 

De eerste resultaten van de autopsie werden vandaag in Bournemouth bekendgemaakt. Het lichaam van Sala werd donderdag teruggevonden in het wrak van het vliegtuig op 67 meter diepte in Het Kanaal. Lijkschouwer Ian Parry zei dat de identiteit van de voetballer is vastgesteld met behulp van een DNA-staal en vingerafdrukken. 

Het onderzoek werd geleid door dr. Basil Purdue, aangesteld door het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. Er loopt verder ook nog een doorlichting naar de oorzaak van het neerstorten van het vliegtuigje. Het Britse onderzoeksbureau naar luchtvaartincidenten (AAIB) heeft daar naar verluidt zes maanden tot één jaar de tijd voor nodig. 

Sala en piloot David Ibbotson verdwenen na de miljoenentransfer van de spits van de rader voor de kust van Guernsey. Van de piloot (59) heeft men nog geen spoor teruggevonden. Familieleden van Ibbotson werven in navolging van de zoektocht naar Sala nu ook middelen om het speurwerk naar het lichaam hun geliefde te hervatten. “We weten dat hij er wellicht niet meer is, maar we willen hem gewoon thuis hebben”, klinkt het. De familie zamelde 140.000 pond in, maar er zou 300.000 pond nodig zijn om de verdere zoektocht naar het lichaam van Ibbotson te bekostigen.

4
AFP
4
AFP
4
AFP

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Edwine Van der Hoeven

    Het lot dat het leven voor ons in petto heeft kunnen we niet ontlopen. Zéér spijtig, nog zo jong en zo beloftevol. RIP Sala

  • Nicole De waele

    Is zeer spijtig

Lees meer