Photo News

Telenet doet Pro League laatste oproep om proportionele terugbetaling televisierechten

Telenet doet de Pro League een laatste oproep om een proportionele terugbetaling van het voorschot op de televisierechten aan de rechtenhouders. Dat bevestigde het bedrijf aan Belga, nu duidelijk is dat de competitie definitief niet meer hervat. Als de oproep geen gevolg krijgt, dreigt Telenet met een rechtszaak.

Telenet vroeg de Pro League eind april al om een proportionele terugbetaling van de televisierechten aan de rechtenhouders. Dat zijn dit seizoen Telenet, Proximus en VOO. Vanaf komend seizoen zijn de rechten in handen van Eleven Sports. De rechtenhouders betaalden dus eerder al voor wedstrijden die wegens de coronacrisis nooit zullen plaatsvinden.

Vandaag herhaalde Telenet zijn standpunt, waarbij het weer oproept tot een “constructieve discussie” tussen de betrokken partijen. “Het is nu immers duidelijk dat een derde van de matchen van het seizoen, waaronder de erg aantrekkelijke play-offs, niet gespeeld zullen worden”, klinkt het.

Proximus laat weten een “proportionele terugbetaling van de televisierechten te verwachten”. Het bedrijf wacht op een officieel antwoord van de Pro League. Ook VOO verklaart open te staan voor dialoog. 

Lees ook: 

Telenet zet onze clubs mes op de keel: “We deinzen er niet voor terug naar de rechtbank te stappen”

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • David Borreman

    Ik heb mijn abonnement stopgezet en je kan altijd weer heropstarten ...gelijk wanneer

  • Eduard Janssens

    Ik ga voor mijn play sport ook mijn geld terug vragen dan !!

Lees meer