PHOTO_NEWS

UEFA-voorzitter Platini: "Zullen zijn passie en professionalisme missen"

Michel Platini, de voorzitter van de Europese Voetbalbond UEFA, roemt de overleden oud-premier Jean-Luc Dehaene om zijn passie, professionalisme en plichtsbesef.

Dehaene stond sinds enkele jaren aan het hoofd van een onafhankelijke commissie die voor UEFA de 'Financial Fair Play' van de Europese clubs in het oog houdt, hun financiële toestand. "Jean-Luc Dehaene was een groot man", aldus Platini op de UEFA-website.

"Hij was een staatsman en een man van overtuiging. Wegens zijn liefde voor het voetbal aanvaardde hij het aanbod om een belangrijke rol te gaan spelen bij de oprichting van de Financial Fair Play. Hij werd de eerste voorzitter van de Club Financial Control Panel en later hoofd van de UEFA Club Financial Control Body-onderzoekscommissie. Die missie lag hem nauw aan het hart, hij deed dit met veel toewijding", stelde de Fransman.

"We zullen zijn passie, eenvoud, onberispelijke professionalisme en plichtsbesef missen. Het Europese voetbal wil alvast zijn diepste medeleven aan familie en vrienden betuigen", besloot de UEFA-preses.

Lees meer