VISTA! met Standard-spits Obbi Oulare: “Als Standard zijn beste niveau haalt, denk ik niet dat er iets aan te doen is”

De voorlaatste speeldag van de reguliere competitie bracht gisteren wat meer duidelijkheid. Standard en Anderlecht hebben definitief hun ticket voor play-off 1 beet en de strijd om de zesde plaats zal volgende week beslecht worden in een onderling duel tussen STVV en AA Gent. Genoeg stof dus om over na te kaarten en dat gebeurde ook in VISTA!, onze voetbalwebcast in samenwerking met Proximus Sports. De centrale gast was Obbi Oulare, de spits van Standard die al een tijdlang in de lappenmand ligt met een scheenbeenbreuk. In VISTA! gaf Oulare aan dat hij op de terugweg is, maar het begin van de play-offs halen wordt moeilijk. 

“Het was eerst en vooral een zeer pijnlijke affaire”, vertelde de huurling van Watford in VISTA!. “Ik dacht dat ik bal kon hebben, maar de doelman van Akhisarspor raakte me vol en ik wist meteen dat het ernstig was. Ik had mijn been nog nooit eerder gebroken en die ‘krak’ hoorde ik ook... Mentaal was het ook een lastige zaak, de eerste twee weken moest ik gewoon platte rust nemen en dat word je snel beu. Ik heb veel krachttraining gedaan en intussen ben ik alweer aan het lopen.” 

Gelukkig komt een terugkeer steeds dichterbij voor Oulare. “Wanneer ik exact terug zal zijn? Dat hangt af van de komende weken. Ik hoop het begin van de play-offs te halen, maar ik besef ook dat dat moeilijk wordt. Of ik fysiek klaar zal zijn? Daar zal ik samen met onze fysio’s toch alles aan doen. Mijn revalidatie duurt iets langer dan aanvankelijk verwacht - we hebben ervoor gekozen om niet te opereren. En ik denk dat we het goed hebben aangepakt.”

5

Over Club Brugge en Hans Vanaken

Oulare debuteerde als prof bij Club Brugge. De spits speelde nog even samen met Hans Vanaken bij blauw-zwart en is onder de indruk van de Gouden Schoen, die gisteren twee keer scoorde tegen Eupen. “Toen ik bij Club speelde, was Vanaken al goed. Maar ik vind dat hij nog veel sterker is geworden. Alles passeert bij Club via hem en zijn cijfers zijn erg straf. In mijn tijd had je op zijn positie ook Victor Vazquez, de beste voetballer met wie ik voorlopig samen heb gespeeld.” Proximus Sports-analist Wim De Coninck dacht nog even terug aan de play-offs van vorig jaar. “Vorig jaar begon hij nog op de bank op het veld van Charleroi. Om maar te zeggen: het ene jaar is het andere niet.”

De regerende landskampioen haalde gisteren onder impuls van een sterke Vanaken uit in Eupen. Club lijkt net op tijd op kruissnelheid te komen, zo zag ook onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “Club lijkt het momentum aan zijn zijde te hebben”, zei hij in VISTA!. “Bovendien is ook Arnaut Danjuma nog op de terugweg. Ik vermoed dat hij tegen de play-offs terug zal zijn.”

5 Vanaken scoorde twee keer tegen Eupen.
BELGA Vanaken scoorde twee keer tegen Eupen.

Over Standard en Preud’homme

Na Racing Genk, Club Brugge en Antwerp zijn na vorig weekend ook Standard en Anderlecht zeker van deelname aan play-off 1. Standard had daarvoor gisteren genoeg aan een 1-2-overwinning op het veld van Cercle Brugge. “Een verdiende, maar ook moeilijke zege”, analyseerde Oulare. “Mijn ploegmaats hebben goed gewerkt en uiteindelijk moeten we gewoon tevreden zijn met de drie punten.” 

Het voetbal van de Rouches was - op enkele momenten, zoals de 0-2, na - niet geweldig in Brugge. Standard heeft het dit seizoen vaak moeilijk op verplaatsing. “Als Standard op zijn best is, denk ik niet dat er iets aan te doen is. Maar ze vallen altijd wel terug en dat frustreert Preud’homme”, aldus onze chef voetbal. “Dat besef is er zeker bij de spelers”, ging Oulare verder. “Op Sclessin kunnen we altijd wel wat meer, door de steun van ons publiek. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om het de komende matchen beter te doen buitenshuis.”

 In Luik werkt Oulare opnieuw samen met Preud’homme, die ook al de trainer van de spits was bij Club Brugge. “Hij werkt hier alleszins op dezelfde manier”, aldus Oulare. “Preud’homme wil elke match winnen en als dat niet lukt, is hij niet blij. Tijdens mijn tijd in Brugge hebben we af en toe wel in de clinch gelegen. Ik was jong en wilde alles spelen, terwijl de trainer besefte dat dat niet altijd mogelijk was. Hij zat ook vaak achter mijn veren, dat vond ik niet altijd even leuk, maar achteraf besefte ik dat hij dat deed omdat hij in me geloofde.” Die mening deelt onze chef voetbal ook. “Het mooiste bewijs daarvan is dat hij Oulare naar Sclessin heeft gehaald. En Standard heeft Oulare ook nodig. Emond zie je soms zes of acht weken niet en Orlanda Sá is totaal uit vorm.”

5 Oulare en Michel Preud’homme bij Club Brugge.
Photo News Oulare en Michel Preud’homme bij Club Brugge.

Over zijn zus Mariam

Mariam Oulare, de jongere zus van Obbi, haalde recent het nieuws nadat ze het Belgische record bij de scholieren op de 60 meter (indoor) scherper gesteld had. De spits is trots op zijn zus. “Ze heeft veel talent”, aldus Oulare. “Ze is nog maar een paar jaar bezig, eerder speelde ze tennis, en doet het heel goed. Dus ik ben blij voor haar. Ik zou het nooit aandurven om tegen haar te sprinten, echt waar. Je kan wel zeggen dat sport in onze genen zit, we hebben allebei talent meegekregen van onze vader (Souleymane, die nog profvoetballer was bij onder meer Racing Genk, red.). Stel je voor: zij op de Olympische Spelen als atlete en ik met de Belgische selectie, dat zou geweldig zijn.”

5
Photo News
5 Mariam Oulare.
Photo News Mariam Oulare.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • eric debanne

    Standard droom maar verder ... ...! Oulare zijn uitspraak is hilarisch ... Te gek voor woorden

  • frankie bressinck

    En hoeveel keer hebben ze dat al gehaald? Volgens mij 2 keer, thuis tegen Anderlecht en Sevilla! De andere matchen was het harken en veel achteruit spelen met angstvoetbal en tijdrekken!

Lees meer