3 Denemarken hield nipt stand tegen Ierland en mag naar het EK.
REUTERS Denemarken hield nipt stand tegen Ierland en mag naar het EK.

Voor 99% zeker: Duivels treffen Rusland en Denemarken op EK, Finland derde tegenstander?

Begin al maar met Denemarken te scouten. Na Rusland zijn de Rode Duivels nu ook voor 99,99% zeker dat ze de Scandinaviërs treffen op het EK. Het land kwalificeerde zich gisteren na een 1-1-gelijkspel tegen Ierland. 

Door de winst van Spanje (5-0 tegen Roemenië) kan enkel nog een onwaarschijnlijk scenario - Duitsland moet verliezen van Noord-Ierland én Nederland moet punten laten liggen tegen Estland - een zekere confrontatie in groep B met de Russen en Denen voorkomen. Dat we die eerste aankunnen, weten we ondertussen al. Maar hoe zit het met onze tweede tegenstander? Wel, ondanks de kwalificatie knalde het Deense Dynamiet amper in een sobere campagne. 

Dat is ook de reden waarom bondsoach Age Hareide sowieso eruit gaat na het EK. Op zijn minst opvallend - en niet zonder de nodige controverse in het land. Zijn resultaten waren immers uitstekend: amper vijf nederlagen in veertig duels en op het jongste WK pas na een zinderende penaltyreekes in de achtste finales onderuit tegen latere finalist Kroatië. Maar zijn speelstijl met veel lange ballen en gericht op fysieke kracht kon de Deense bond, die mijmerde naar het combinatievoetbal van Morten Olsen, niet bekoren. Enkel sterspeler Christian Eriksen zorgt geregeld voor een vleugje creativiteit. 

Ook tegen Ierland was het gisteren pover. Tot minuut 73 geen bal tussen de palen. De eerste poging van Braithwaite was meteen raak. Een cruciale goal, waardoor de gelijkmaker van de thuisploeg te laat kwam. Och ja, de opvolger van Hareide is overigens al bekend. Kasper Hjulmand, lange tijd in beeld bij Anderlecht, zal vanaf augustus de Deense nationale ploeg leiden. 

Rest de vraag: wie wordt de laatste tegenstander? Bij winst van Hongarije vanavond in Wales wordt dat normaal zeker Finland. Zo niet, is de tweede uit die groep (Wales of Slovakije) ook een kanshebber. 

3
REUTERS
3
Photo News

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Waarom dan nog loting maken ......??? En een EK in verschillende landen dat trekt op niets ... Waarom altijd veranderen als het om slechter te doen is ...! Money money ...blijkbaar

  • Jan Dewolf

    België krijgt zeker Rusland ( Pot 2 ) en Denemarken ( Pot 3 ) maar het is ver van zeker dat het Finland ( Pot 4 ) krijgt . Finland is het enig land dat in die Pot al gekwalificeerd is , vanavond komt daar Hongarije , Wales of Slowakije bij en in maart de 4 winnaars van de 16 landen uit de Play - Offs . Hiervan kunnen enkel Hongarije , Roemenië , Schotland en Ierland de Rode Duivels niet treffen . Alle anderen wel .

Lees meer