2 Renard trapt in eigen goal.
Photo News Renard trapt in eigen goal.

WK VROUWENVOETBAL. Klungelige owngoal deert Frankrijk niet, Duitsland klopt Spanje met kleinste verschil

De vrouwen van Nigeria hebben hun tweede wedstrijd op het WK gewonnen. Zuid-Korea werd met 2-0 verslagen. Het Afrikaanse land schrijft geschiedenis, Zuid-Korea is bijna weer thuis. Gastland Frankrijk kon in diezelfde groep ondanks een klungelige owngoal winnen van Noorwegen. In groep B klopte Duitsland Spanje met het kleinste verschil.

Nigeria opende na een krap halfuur de score, maar had daar wel Zuid-Koreaanse hulp voor nodig. Kim Do-Yeon werkte het leer na een lange bal zeer ongelukkig in eigen doel. Het duel werd een kwartier voor tijd beslist door de Nigeriaanse sterspeelster, Asisat Oshoala. De aanvalster van Barcelona omspeelde na een knappe dieptepass de keepster en schoof de bal uit een lastige hoek binnen. 

Nigeria schreef met de overwinning geschiedenis. Nog nooit won een Afrikaans team het tweede groepsduel op een WK. Ook voor Chiamaka Nnadozie was het een heugelijke zege. Ze werd met haar 18 jaar en 186 dagen de jongste keepster met een clean sheet op het WK.

Nigeria en Zuid-Korea hadden allebei hun openingswedstrijd in Groep A van het WK in Frankrijk verloren. Nigeria met 3-0 van Noorwegen en Zuid-Korea met 4-0 van het gastland. Zuid-Korea is door het verlies zo goed als uitgeschakeld. 

2
AFP

Duitse voetbalsters verslaan ook Spanje

De voetbalsters van Duitsland hebben ook hun tweede wedstrijd op het WK gewonnen. Ze waren in Valenciennes te sterk voor Spanje: 1-0. Sara Däbritz maakte even voor rust het enige doelpunt.

Duitsland opende het WK zaterdag met een nipte zege op China (1-0). De ploeg van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg is nagenoeg zeker van een plaats in de achtste finales. Spanje rekende in het eerste duel af met Zuid-Afrika (3-1).

Dzsenifer Marozsan ontbrak bij Duitsland. De sterspeelster brak tegen China een teen en mist maandag ook de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Frankrijk blijft winnen voor eigen publiek

Frankrijk heeft ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. Het gastland was in Nice met 2-1 te sterk voor Noorwegen. Eugénie Le Sommer maakte in de 72ste minuut het winnende doelpunt uit een strafschop, die na interventie van de VAR was toegekend. Valerie Gauvin had voor de 1-0 getekend, nadien zorgde Wendie Renard voor een klungelige owngoal door de gelijkmaak vrijstaand in eigen doel te duwen. Met twee overwinningen kan de thuisploeg al gaan denken aan de achtste finales.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Eriksen

    Heb toch eens de moeite gedaan om te kijken: het is echt niet om aan te zien. De TV- commentator heeft bovendien duidelijk instructies gekregen om toch maar niets negatief te zeggen, want dat is natuurlijk seksisme.

Lees meer