EPA

Zo gruwelijk omvangrijk waren de terreurplannen voor Hannover

Dinsdagavond werd in Hannover de voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland afgelast omwille van een nakende aanslag. Het stadion werd in allerijl ontruimd en de Duitse politiediensten verkeerden in opperste staat van paraatheid maar over de aard van de dreiging wilde men niets kwijt. Bild kon de hand leggen op een geheim document dat aantoont hoe gruwelijk de terreurplannen waren.

De Duitse autoriteiten ontvingen dinsdagavond om 18u33 informatie van een buitenlandse inlichtingendienst waarin gewag gemaakt werd van een immense terreurdreiging van moslimextremisten. De plannen bleken zeer omvangrijk en heel concreet.

Het geheime document maakt volgens Bild melding van :

• Een groep met meerdere daders die wilde toeslaan tijdens de match Duitsland-Nederland;

• De terreuraanval behelsde meerdere springtuigen in het stadion waarna ook een bom in het centrum van Hannover zou ontploffen;

• De explosieven zouden met een ambulance in het stadion gesmokkeld worden;

• De leider van de terreurgroep zou in het stadion aanwezig zijn om de aanslag te filmen;

• Na middernacht zou een nieuwe aanslag volgen in het station van Hannover.

Volgens officiële verklaringen werden echter geen explosieven aangetroffen in het stadion en het centrum van de stad. Het pakket dat dinsdagavond op een trein werd ontdekt, was volgens Sandra Perlebach van de federale politie een goed gemaakte nepbom, die geen explosieve lading bevatte. "Het zag er wel zeer verdacht uit", aldus Perlebach. Er wordt gezocht naar de persoon die het pakketje daar heeft achtergelaten.

Lees meer