Westerlo-voorzitter Wim Van Hove
Photo News Westerlo-voorzitter Wim Van Hove

Westerlo naar rechter?

Het enige juridische nadeel van de keuze voor 18 in 1A: Westerlo zal mogelijk naar de rechter stappen. De Kempense club haalde de meeste punten in 1B, maar ziet periodefinalisten OHL en Beerschot promoveren. Pro League-CEO Pierre François is er gerust op: "Toen de competitie werd stilgelegd, waren er 18 clubs die mogelijk in 1A konden zitten. KV Oostende en Waasland-Beveren konden zich verzekeren van het behoud. OHL en Beerschot konden promoveren omdat zij in de promotiefinale stonden. We hebben dus elke club die in 1A kón belanden, opgenomen in 1A. Westerlo had nooit kunnen promoveren."

Westerlo-directeur Wim Van Hove: "We willen alleszins onze rechten vrijwaren. We gaan met onze advocaten de koppen bij elkaar steken of het zinvol is om te procederen of niet." (BF/NVK)

Lees ook: 

Onze chef voetbal vindt 1A met 18 clubs én play-offs maar niks: “In het land van Borat trek je met een goede advocaat naar de rechter en hopla” (+)

KSV Roeselare eist zijn plaats op in 1B: “Het lijkt ons zeer onlogisch dat U23 van Club Brugge wel een licentie krijgt”

Ze zijn eruit: Pro League kiest voor competitie met 18 clubs en mini-play-offs, U23 van Club Brugge treedt aan in 1B

Pro League-voorzitter Croonen op persconferentie: “Doorbraak gerealiseerd die moed vereist van clubs”

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rikske Goossens

    Volgens mij heeft Westerlo recht op die laatste plaats in 1A. Want wat zou men beslist hebben als Beerschot of OHL de beide periodetitels had gepakt? Met 17 in 1 A? Dat kan niet. Lotje trekken ? Alleen op sportieve gronden moet Westerlo naar 1 A. Want dit is toch weeral uniek in Belgie. De kampioen die geen promotie kan maken.En Westerlo is de kampioen,want de meeste punten.

  • louis meuleman

    Als er een ploeg het recht heeft om mee te stijgen dan is het wel Westerlo als kampioen en niet de verliezer van de eindronde of is dit omdat de andere twee ploegen uit een grotere stad zijn en denken de heren van de bond aan de mogelijke meer inkomsten echte schande het is een politiek spel geworden

Lees meer