BELGA

Wielerbond over zondagsfietsers aan de doping: "Nefast voor de sport"

Wielerbond Vlaanderen heeft kennis genomen van de mogelijke hormonale doping bij wielertoeristen, waarover De Morgen eerder deze week berichtte. "Voor het imago van het wielrennen en het recreatief wielrennen is dit uiteraard zeer nefast", heeft Wielerbond Vlaanderen gisterenavond gezegd in een persbericht.

Om die reden heeft de organisatie een brief gestuurd naar de hormonencel van de federale politie. Wielerbond Vlaanderen vraagt in de brief om hoeveel gevallen het gaat in de wielersport.

Voorts vraagt de organisatie zich af of er vergunninghouders van Wielerbond Vlaanderen betrokken zijn. "Uiteraard willen wij deze mensen zo vlug mogelijk voor de tuchtcommissie van Wielerbond Vlaanderen oproepen", luidt het.

Uit het jaarrapport 2013 van de hormonencel van de federale politie bleek dinsdag dat er een nieuwe groep afnemers is van doping: zondagsrenners. "Het verontrust ons wat vijftigers nemen om zich te kunnen meten met wielertoeristen die half zo oud zijn", zei de hormonencel van de federale politie daarover.

Lees meer