10
PHOTO_NEWS

'Gorilla' Greipel twee dagen op rij baas in ZLM Toer

De Duitse sprintbom André Greipel heeft ook de tweede etappe in lijn van de Ster ZLM Toer gewonnen. De 32-jarige renner van Lotto-Soudal toonde zich net als gisteren de snelste in een sprint, net voor de ook al aalvlugge Nederlander Moreno Hofland (LottoNL) en onze beloftevolle landgenoot Edward Theuns (Topsport Vlaanderen). De leiderstrui blijft logischerwijs om de schouders van 'De Gorilla'.

Dankzij de bonificatieseconden verstevigde Greipel zijn leidersplaats. Hij heeft nu 12 seconden voorsprong op onze landgenoten Victor Campenaerts (Topsport-Vlaanderen) en 16 op Yves Lampaert (Etixx-Quick.Step).

Meersman en Keisse
De vroege vlucht kwam op naam van tien renners: Jasper Hamelink, Twan Castelijns, Roy Curvers, Stefan Poutsma, Kristian Sabaragli, Patrick Konrad, Roger Kluge, Jetse Bol en onze landgenoten Iljo Keisse en Gianni Meersman. Ze reden een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar.

Greipel van ver
Onder impuls van Lotto Soudal, Trek en LottoNL-Jumbo werd de kopgroep in de finale weer ingerekend. Keisse, Meersman en Curvers probeerden in de slotfase om de massasprint toch nog te voorkomen, maar slaagden daar niet in. Greipel, ging de sprint van ver aan en leek het eenvoudig te gaan halen, maar Hofland kwam in de slotmeters nog sterk opzetten en kon hij Greipel maar net niet van zijn achtste seizoenszege houden.

10
PHOTO_NEWS
10
PHOTO_NEWS
10
PHOTO_NEWS
10
PHOTO_NEWS
10
PHOTO_NEWS
10
BELGA
10
PHOTO_NEWS
10
PHOTO_NEWS
10
PHOTO_NEWS

Lees meer