6 Lance Armstrong.
ESPN Lance Armstrong.

Exclusief voor abonnees

“Het kon erger. Ik kon Floyd Landis zijn. En elke dag ontwaken als een ‘piece of shit', een stuk stront”: de opmerkelijkste passages uit deel 2 van docu ‘Lance’

Of hij het gevoel heeft dat hij opnieuw relevant kan zijn, vraagt Marina Zenovich Lance Armstrong in het tweede deel van de ESPN-docu ‘Lance’. (denkt na) “Euh… dit zal verschrikkelijk klinken. Maar ik bén relevant. (knikt) I am. Ook al wordt mijn naam steevast gecombineerd met het label ‘disgraced’, ‘in ongenade gevallen’.”

Deel 2 van ‘Lance’, dat afgelopen nacht Europese tijd werd uitgezonden, gaat door op het elan van deel 1. Potpourri van getuigenissen, archiefmateriaal, stukjes interview met Armstrong zelf en exclusieve fragmenten uit het dagelijkse leven van de gevallen wielergod, zijn kinderen en echtgenote Anna Hansen. Tot op sneeuwtrip in Aspen en in de keuken en huiskamer toe. Dat alles zorgvuldig gemixt en gemonteerd in een prachtdocumentaire die je vastgrijpt en niet loslaat. Televisie met grote ’T’, helaas zonder onthullende feiten of straffe bekentenissen. 

Het kon erger. Ik kon Floyd Landis zijn. En elke dag ontwaken als een ‘piece of shit’, een stuk stront

Lance Armstrong

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Die uitspraak toont dat hij nog lager kan vallen dan hij al gevallen was. Moet zo wat een historische diepte zijn. Dat is zijn relevantie.

  • Remus Bogaert

    De documentaire is heel nauwkeurig in mekaar gezet om Armstrong terug sociaal aanvaardbaar te maken .Hij moet niet meer gestraft worden maar HIJ moet zijn plaats ook kennen en dat is niet in de picture.

Lees meer