4 De renners kregen hevige hagelbuien over zich heen. De rug van Tim Declercq kreeg het zwaar te verduren.
rv/Instagram Tim Declercq. De renners kregen hevige hagelbuien over zich heen. De rug van Tim Declercq kreeg het zwaar te verduren.

“Iedereen schreeuwde het uit van de pijn”: renners in Dauphiné krijgen hevige hagelbuien over zich heen

De Dauphiné werd gisteren geteisterd door zware onweersbuien op de Col de Porte, de slotklim van de tweede rit. Net na de aankomst van winnaar Roglic brak er noodweer uit. Renners die nog onderweg waren, kregen grote hagelbollen over zich heen. Getuige daarvan een foto van Tim Declercq (31) op Instagram. De rug van de Deceuninck-Quick.Step-renner kreeg het zwaar te verduren. “Achteraf gezien was het een ‘leuke’ ervaring, maar op het moment zelf heel pijnlijk”, zegt hij een dag later. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

“Alsof de Dauphiné nog niet pijnlijk genoeg was voor de benen...” Tim Declercq kende gisteren geen fijne dag. Hij was, net als tientallen andere renners, nog onderweg naar de top van de Col de Porte toen er hevige onweersbuien losbraken, met grote hagelbollen. Aan de finish moest iedereen zo snel mogelijk beschutting zoeken, onder andere in de ploegbussen en volgwagens. “Die hagelstenen gingen heel snel over in iets wat ik in heel mijn leven nog niet heb gezien”, getuigde Declercq meteen na de rit. “Iedereen in de grupetto schreeuwde het uit van de pijn. Gelukkig zijn we toch tot aan de meet geraakt en konden we daar schuilen.” 

Achteraf gezien is het een ‘leuke’ ervaring. Maar als ik naar de foto’s zie van de renners is het met de mond open

Tim Declercq

Eén dag later komt de meesterknecht van Deceuninck-Quick.Step terug op de pijnlijke affaire. “Onderweg stonden er geen campers of bussen om in te schuilen. Ik dacht: ‘de kortste pijn dan maar en doorrijden tot aan de finish en de ploegbus. Daar was het dan schade opmeten. Op het moment zelf was het heel pijnlijk, maar uiteindelijk is die pijn nog snel weggegaan. Achteraf gezien is het wel een ‘leuke’ ervaring. Maar als ik naar de foto’s zie van alle renners is het toch met de mond open. Een massage achteraf? Ik heb de rug toch wel overgeslaan. De rest lukte.” 

“Dit was totale chaos”, schreef Israel Start-Up Nation ook nog op Twitter. “Renners werden geraakt door harde hagelbollen zo groot als pingpongballetjes. De weg werd al snel een ijspiste. Renners stapten naar de finish.”

4 Tim Declercq postte een foto van zijn toegetakelde rug.
Instagram Tim Declercq Tim Declercq postte een foto van zijn toegetakelde rug.

Enkele uren later zag zijn rug er al beter uit:

4 Declercqs rug geneest snel
Instagram Tim Declercq Declercqs rug geneest snel

Andere beelden:

4 De rug van Lotto-renner Jelle Wallays.
De rug van Lotto-renner Jelle Wallays.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter De Decker

    Toon Van Kerckhove, zo goed verdienen wielrenners niet hoor. Je moet al heel wat gewonnen hebben om goed uwe boterham te verdienen. Een helper zal met wat geluk 2000€ netto verdienen. Zeker geen vergelijking met voetbal. In vierde provinciale verdienen ze meer dan een helper wielrenner.

  • Norbert Bauwens

    Gelukkig bestaat er koers en voetbal om de gemoederen van de bevolking in toom te houden.

Lees meer