3
BELGA

"Mag Tom zijn dosis pech van het hele voorjaar nu stilaan hebben gehad, alsjeblieft?"

Zij is de zus, hij is de broer. Zij: dat is Claudia Van Avermaet (35), zus van Greg (31), olympisch kampioen en een van de weinige renners die Peter Sagan kunnen verslaan. Hij: dat is Sven Boonen (34), broer van Tom (36), een naam die geen uitleg behoeft en die op 9 april na Parijs-Roubaix stopt met koersen. Onze twee columnisten hebben het over hun broers na een bewogen weekend met de Omloop en Kuurne.

"Amai. Dit was niet het weekend waarop we hadden gehoopt. Alles wat absoluut níet mocht verkeerd gaan, liep mis. Een ongeluk komt nooit alleen. Oké, je kan eens vallen of ziek worden. Maar allebei tegelijk? Pff. We hebben geen glazen bol, maar... Mag Tom zijn dosis pech van het hele voorjaar nu stilaan hebben gehad, alsjeblieft? Ja, het blijft koers. En de risico's die ermee gepaard gaan, heb je niet in de hand. Voor hetzelfde geld ligt hij er de volgende keer wéér bij. Maar daar weigeren we rekening mee te houden. Anders kan hij zijn fiets maar beter meteen aan de haak hangen.

"'En? Hedde 'plek'?', vroeg hij pa en mij zaterdag in de Omloop nadat we hem al twee keer waren voorbijgereden. Chance dat we een 'buske' meehadden, waar ook zijn fiets in paste. Tom was niet boos of in paniek. En al zeker niet terneergeslagen. Belachelijk, vond hij die eerste crash. Gebrek aan métier was misschien te scherp uitgedrukt, maar op z'n minst was er toch onvoorzichtigheid van die renner voor hem mee gemoeid. Oké, Tom keek even achterom. Maar in die ene seconde mag het toch niet kunnen dat ze je los onderuit rijden? Het ik-ik-iksyndroom, noem ik het. De moderne ziekte in het peloton."

Wat Sven Boonen nog meer te vertellen had over het rampzalige openingsweekend van zijn broer Tom en hoe Claudia Van Avermaet op haar beurt terugblikt op de tweede opeenvolgende triomftocht van broer Greg in de Omloop, dat leest u nu op HLN SPORT PLUS, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor slechts 1 euro!

3
Photo News
3
TDW

Lees meer