2 Victor Campenaerts.
BELGA Victor Campenaerts.

Al zeker geen Vuelta: Campenaerts zit zonder koersprogramma

Victor Campenaerts, nu nog Lotto-Soudal, volgend jaar Team NTT (Dimension Data) is opnieuw volop aan het trainen. Doel is om na een fysieke en mentale dip zijn beste benen terug te vinden tegen het WK individueel tijdrijden op woensdag 25 september in Northallerton (Yorkshire). Een belangrijke afspraak voor Campenaerts, want naast de wereldtitel of een medaille staat ook een olympisch ticket voor Tokio 2020 op het spel. Daarvoor moet de werelduurrecordhouder en bronzen plak van Innsbruck 2018 (na Dennis en Dumoulin) minstens in de top acht eindigen. Opmerkelijk is wel dat Campenaerts voorlopig geen andere wedstrijden op zijn programma heeft staan. De betrachting was aanvankelijk om hem klaar te krijgen voor de Vuelta (24/8-15/9). Maar in de gisteren vrijgegeven selectie van Lotto-Soudal ontbreekt zijn naam. De komende weken is de ploeg onder meer nog actief in de Ronde van Duitsland (29/8-1/9) en de Ronde van Groot-Brittannië (7-14/9). Mogelijk zijn dat nog alternatieven. 

2
BELGA

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • gerard wauters

    Mijn gevoel is dat dit iets is wat gaande is in de interne keuken. Waar de pers en het publiek niets mee te maken heeft. Maar waar hij wel op wordt afgerekend door de ploeg.

  • Gunther Serneels

    Topkerel,maar is toch o zo beperkt,en ik vrees dat er andere betere tijdrijders zijn,zoals vd poel,van aert of evenepoel.Dus ik denk dat hij te rijkelijk betaald werd om zich maar op 2 of 3 koersen per jaar te focussen.Voor de rest als mens vind ik hem een topkerel

Lees meer