7
BELGA

Bennett pakt twee op rij in BinckBank Tour na sprintzege in Ardooie

Sam Bennett heeft de tweede rit in de BinckBank Tour gewonnen. De renner van Bora-Hansgrohe was bij aankomst in Ardooie de snelste na een massasprint. De Ier - gisteren al aan het feest in de openingsrit - blijft vanzelfsprekend leider in de wedstrijd. 

168 kilometer fietsen vandaag in de BinckBank Tour. In de tweede rit ging het van Blankenberge naar Ardooie. Een stilaan traditionele etappe in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers met meestal een klinkende naam als winnaar. Met Jasper Stuyven, Peter Sagan, André Greipel en Tom Boonen valt de erelijst in de West-Vlaamse gemeente amper nog te versmaden. 

Onderweg zes aanvallers die hun energie kwijt mochten van het peloton. Cerny, Gaudin, Stannard en Asselman kregen met Sprengers en Planckaert twee Belgen mee. Die laatste was gisteren ook al van de partij in de zogeheten vlucht van de dag. Iets eerder in de wedstrijd viel er met de val van Maarten Wynants een eerste Belgische opgave te noteren. 

Verder het geijkte wedstrijdverhaal. Het peloton hield de zes renners vooraan onder controle en rekende hen op het gepaste moment in. De kroniek van een aangekondigde massasprint was bij het ingaan van de slotkilometers helemaal voltooid. Daar kon een uitval van Zdenek Stybar ook niet veel meer aan veranderen. Sprinten in Ardooie. 

In enkele razende slotkilometers hadden Jumbo-Visma en UAE Team Emirates hun treintje het best op de rails. Groenewegen zat in een zetel tot Philipsen van achteren uit fel aan de sprint begon. Onze landgenoot leek zich even los te werken, maar Bennett kwam er al bij al nog makkelijk over. Twee op rij voor de Ier in de BinckBank Tour. Philipsen eindigde tweede, Groenewegen derde.

7
BELGA
7
BELGA

Bennett: “Verwachtte geen goed resultaat vandaag”

Voorlopig met overschot de snelste in deze BinckBank Tour: Sam Bennett. “Ik kan het niet geloven. Na 70 kilometer had ik geen geweldige benen. Ik verwachtte geen goed resultaat, maar de ploeg omringde me goed. Ik kon zo energie sparen en in de laatste tien kilometer had ik dan toch weer de benen om te winnen. Ik wil hier graag nog één koers winnen. Het is een goeie BinckBank Tour voor ons. Ik wil op dit niveau blijven koersen en zo de Vuelta induiken.”

Jasper Philipsen: “Vertrouwen putten uit deze prestatie”

“Mijn teamgenoten loodsten me perfect naar voor, maar (Juan Sebastian) Molano kreeg plots af te rekenen met een mechanisch defect. Hij verloor snelheid, waardoor ik er ineens moest uitkomen. Zo kwam ik van iets te ver op kop, zou blijken. Ik kwam fel opzetten, reed iedereen voorbij, maar voelde dan de snelheid minderen en wist dat ik nog geremonteerd zou worden. De snelheid is er wel. Ik moet hier het positieve van inzien en hier proberen vertrouwen uit te putten. Met een beetje meer geluk en wanneer alles netjes op zijn plaats valt, kan ik het misschien afmaken. In een massasprint zijn details heel belangrijk.” 

7 Jasper Philipsen
BELGA Jasper Philipsen

Uitstlag 2de rit: 

 1. Sam Bennett (Ier/BOH) 169,1 km in 3u45:20 (gem. 45,03 km/u)

2. Jasper Philipsen (Bel/UAD) 0:00

3. Dylan Groenewegen (Ned/TJV) 0:00

4. Kristoffer Halvorsen (Noo/INS) 0:00

5. Alvaro Hodeg (Col/DQT) 0:00

6. Amaury Capiot (Bel/SVB) 0:00

7. Phil Bauhaus (Dui/TBM) 0:00

8. Nikolas Maes (Bel/LTS) 0:00

9. Arnaud Démare (Fra/GFC) 0:00

10. Timothy Dupont (Bel/WGG) 0:00 

7
Photo News

Stand na 2de rit: 

1. Sam Bennett (Ier/BOH) 335,1 km in 7u27:57 (gem. 44,88 km/u)

2. Lukasz Wisniowski (Pol/CCC) op 0:12

3. Josef Cerny (Tsj/CCC) 0:13

4. Lars Bak (Den/TDD) 0:13

5. Jasper Philipsen (Bel/UAD) 0:14

6. Edward Theuns (Bel/TFS) 0:14

7. Robert Stannard (Aus/MTS) 0:14

8. Dylan Groenewegen (Ned/TJV) 0:16

9. Mike Teunissen (Ned/TJV) 0:16

10. Thomas Sprengers (Bel/SVB) 0:17 

7
Photo News
7
Photo News

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • René Pijnacker

    Ik ben inderdaad supporter van Mathieu, maar heb groot respect voor Wout, dat is een groot verschil. Zo zal ik Wout ondanks z'n uitstekende prestaties nooit verdacht maken als er geen aanleiding voor is, of beweren dat hij bepaalde koersen niet aankan, zoals u bij Mathieu regelmatig deed en doet. Verder bent u begonnen met het noemen van de naam Wout bij dit artikel wat helemaal niet was. Het noemen van de eveneens niet relevante Mathieu was een reactie hierop.

  • Roger Deprez

    René dat ik support mag zijn van Wout dat is de waarheid en dat ontken ik zeker niet en als Vlaming mag ik toch supporteren voor Vlaamse renners en mijn standpunt blijft het zelfde want in de tour was het ook minder met Groenewegen en VDP wat die nu hier komt doen is mij een raadsel, maar dan u een supporter bent van VDP is nu zeer duidelijk, geen probleem iedereen mag een eigen mening hebben.

Lees meer