Sam Bennett
GETTY Sam Bennett

Bennett sprint naar zege in Noorwegen

Sam Bennett (Bora-Argon 18) heeft vandaag de tweede etappe in de derde editie van de Arctic Race of Norway (cat. 2.BC) gewonnen. De 24-jarige Ier bleef na 155 kilometer van Evenskjer naar Setermoen in een massasprint de Italiaan Frederico Zurlo en de Noorse leider Alexander Kristoff (Katusha) voor. Michael Van Staeyen sprintte naar een achtste plaats.

De ontsnapping van de dag stond op naam van zes renners: Maxat Ayazbayev, Jean-Marc Bideau, Carl Fredrik Hagen, Torstein Traeen, Sindre Eid Hermansen en Krister Hagen. Meer dan drie minuten voorsprong kregen ze nooit van het peloton, waarin vooral Katusha op kop sleurde. Met Bideau werd de laatste vluchter op 16 kilometer van de finish gegrepen, waarna het peloton zich voorbereidde op een massasprint en vooral Giant-Alpecin, Katusha en Cofidis het tempo hoog hielden.

In de sprint raakte Kristoff een beetje ingesloten en was het Bennett, gisteren nog derde, die de zege pakte. Kristoff blijft wel leider in het klassement met twee seconden voorsprong op zijn landgenoot Edvald Boasson Hagen en zeven op Bennett. Amaury Capiot staat vierde op negen seconden, Van Staeyen vijfde op 11 seconden.

Morgen staat een zware etappe met aankomst bergop op het programma, waarin het klassement wellicht in zijn plooi zal vallen. De Noorse rittenkoers eindigt zondag.

Voor Bennett is het zijn vierde zege van het seizoen. Eerder won hij twee keer in de Ronde van Beieren (2.BC) en één keer in de Ronde van Qatar (2.BC).

Lees meer