Robert Gesink.
ANP Robert Gesink.

Betwist Robert Gesink straks toch de Tour?

De ploegleiding van Belkin sluit niet uit dat Robert Gesink straks aan de start komt van de Tour. "De Vuelta is voor Robert in principe een zekerheid. Het moet echter extreem goed gaan, wil de Tour nog in zicht komen. Normaal gezien zal hij niet van de partij zijn, maar we houden de deur toch op een kier", zegt ploegleider Nico Verhoeven.

Gesink vertrekt vandaag met de Tour-ploeg naar de Sierra Nevada in Zuid-Spanje voor een trainingskamp. Hij zal er in het gezelschap vertoeven van Bauke Mollema, Stef Clement en Tom Leezer. De Tour start op 5 juli in het Engelse Leeds en volgens de ploegleiding behoort een laattijdige selectie van de 27-jarige klimmer tot de mogelijkheden.

"Hij is een renner die bij de beste tien van de wereld hoort in de Tour. Als Robert meegaat, moet hij dat niveau benaderen. Haalt hij dat niveau niet dan heeft het geen zin om hem mee te nemen. Het is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen. Misschien beslissen we pas in de laatste week voor de Tour." Het NK in Ootmarsum eind juni en de Vuelta in het najaar staan alvast op het programma van de ranke Nederlander.

Het feit dat de 'Condor van Varsseveld' nog in aanmerking komt voor Tour-deelname is opvallend want op 6 mei onderging hij een hartoperatie. Het risico dat de hartproblemen opnieuw de kop opsteken, vormt voor ploegleider Verhoeven geen belemmering voor een Tour-selectie "Mentaal weet je dat je het probleem opgelost is, daar hoeft hij zich niet druk over te maken. Ik twijfel niet."

Lees meer