2
BELGA

Broers Roodhooft maken continentaal wegteam voor vrouwelijke veldrittoppers: Alvarado, Cant en Worst straks samen op de weg

De broers Philip en Christoph Roodhooft hebben een nieuw continentaal wegteam voor vrouwen op poten gezet, dat schrijft wielerflits.nl. 

Wereldkampioene veldrijden Ceylin del Carmen Alvarado, vice-wereldkampioene Annemarie Worst en Belgisch kampioene Sanne Cant worden de speerpunten. Onder meer ook Yara Kastelijn en onze landgenotes Loes Sels, Karen Verhestraeten, Jinse Peeters en Kiona Crabbé zullen deel uitmaken van de ploeg. Ploegleider wordt Camiel van den Bergh.

“Allemaal dames die in het veld uitkomen voor Alpecin-Fenix, IKO-Crelan of Team 777", licht Philip Roodhooft toe. “Wij verwachten dat het dameswielrennen de komende jaren verder gaat evolueren. Als je dan niet achterop wil hinken, is het noodzaak om onze dames een volwaardig wegprogramma te kunnen aanbieden.”

Lees ook: 

Alpecin-Fenix anticipeert op het leven na de crisis: startovereenkomst met Ronden van Noorwegen en Oostenrijk

2 Philip Roodhooft.
BELGA Philip Roodhooft.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nico Lauwaert

    Zeer knap, een team dat de ploegen overstijgt, Proficiat.

  • Erwin Lauwens

    Gewoon schitterend nieuws: dat gaat het vrouwenwielrennen een enorme boost geven: topwielrensters die de reeds bestaande top (Vanderbreggen, Vos enz) kunnen uitdagen en verslaan. De mannen zullen uit hun pijp moeten gaan komen om met hen te concurreren.

Lees meer