Campenaerts in februari van dit jaar in Namibië.
Jan De Meuleneir/Photo News Campenaerts in februari van dit jaar in Namibië.

Campenaerts trekt opnieuw naar Namibië

Victor Campenaerts (28) gaat het wielerseizoen opnieuw voorbereiden in Namibië. De Antwerpenaar kreeg van zijn nieuwe ploeg NTT toestemming om na Nieuwjaar zes weken in zuidelijk Afrika te trainen. Dit jaar ging hij ook al twee maanden op hoogtestage in Windhoek, als voorbereiding op zijn aanval op het werelduurrecord. Dat draaide uitstekend uit en dus herhaalt hij straks zijn succesrecept. 

Het grote doel voor Campenaerts volgend jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio, ook al is hij nog lang niet zeker van een selectie. Los van het hoogte-effect is het warme klimaat in Namibië vergelijkbaar met dat in Japan in de zomer en dat zou de aanpassing makkelijker moeten maken.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Urkens

    Als de tijdrijders ook moeten starten in de wegrit kan je enkel besluiten om Laurens De Plus mee te nemen. Met Evenepoel hebben we al een podiumkandidaat voor zowel tijd als wegrit. Zowel Van Aert als Campenaerts zijn te weinig klimmer.

  • eric maier

    goed bezig... voor zijn nieuwe ploeg NTT (Ex Dimension Data) die belangen hebben op dat continent.. De nieuwe ploeg ziet hij als een stap vooruit, maar er zitten vooral renner fin de carriere en de resultaten zijn zeer ondermaats.De professionaliteit zal ook niet het topje zijn, hij kan hier wel zijn kans gaan ALS hij zich weer niet ontrekt aan een klassiek voorjaar. Lotto was daar alles behalve blij mee en dat gevolg. De deur stond open. Zo zie je dat een uurrecord puur symbolisch is.

Lees meer