4 Mark Cavendish.
Photo News Mark Cavendish.

Exclusief voor abonnees

Cavendish koerst verder voor de eer: Bahrain-Merida zou Brit nieuwe kans geven

De dagen van Mark Cavendish (34) als wielrenner lijken nog niet geteld. Volgens de Italiaanse Gazzetta dello Sport rijdt hij volgend jaar voor het Team Bahrain-Merida.

Cavendish zou zo nog één keer de kans krijgen om te bewijzen waar hij zelf rotsvast is van overtuigd: dat hij nog altijd in staat is om de massasprint te winnen in de Tour de France. Zijn laatste overwinning is van 8 februari 2018 geleden, de derde rit in de Ronde van Dubai. Zijn laatste gróte overwinning was op 16 juli 2016. De veertiende rit in de Tour en dat was ook in een massasprint. Acht jaar nadat hij zijn eerste rit in de Tour had gewonnen, klopte Cavendish nog een keer de beste sprinters van de wereld. Gewoon omdat hij acht jaar lang zelf de beste sprinter van de wereld was. Hij behaalde in zijn carrière 146 overwinningen. Alleen André Greipel (156 zeges) doet beter.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • edwig smeets

    het word tijd om op pensioen te gaan Mark.

  • Edmond Dillien

    Als het gaat over overwinningen in't totaal mag E. Merckx ook vermeld worden vind Ik.

Lees meer