2 Froome in het ziekenhuis.
Twitter Team INEOS Froome in het ziekenhuis.

Chris Froome verlaat het ziekenhuis in Saint-Etienne: “Helaas ben ik nog niet in staat om naar huis terug te keren”

Chris Froome heeft een week na zijn zware val in de Dauphiné het ziekenhuis verlaten. De viervoudige Tourwinnaar liet dat weten in een update op zijn Twitteraccount. Zijn ontslag uit het ziekenhuis betekent wel nog niet dat hij naar huis mag. 

“Mijn tijd in het ziekenhuis van Saint-Etienne is aan zijn eind gekomen. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om de artsen en verplegers te bedanken voor hun uitzonderlijke zorgen”, aldus Froome in een tweet. “Het is een zware week geweest, maar ik apprecieer het dat zij het zo comfortabel mogelijk voor mij hebben gemaakt. Dit is een eerste stap in wat een lange herstelperiode zal worden. Helaas ben ik nog niet in staat om naar huis terug te keren. Al heb ik nu op zijn minst wel de kans om bezoek te krijgen van mijn kinderen.” 

Froome viel vorige week tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. De Brit liep daarbij breuken op aan zijn dijbeen, elleboog, ribben en nek. Het seizoen van de Brit zit er zo halverwege het jaar al op. Froome wou in de Tour op een vijfde eindzege mikken, maar moet zich de komende maanden dus focussen op de lange weg terug. Zijn revalidatie zou meer dan een half jaar duren. 

2
Photo News

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Herbert Verbeeck

    Heb het niet zo begrepen met Froome maar dit wens je natuurlijk niemand toe. Beterschap!

  • Frank Verheyden

    Sterkte man never gif op je komt terug ♂️

Lees meer