2
AFP

Coquard klopt twee Belgen in openingsrit Ster Bessèges

Bryan Coquard (Direct Energie) heeft de openingsetappe in de Ster van Bessèges (Fra/2.1) op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na 152 km van Bellegarde naar Beaucaire in de sprint voor onze landgenoten Timothy Dupont (Veranda's Willems) en Antoine Demoitié (Wanty-Groupe Gobert).

De vlucht van de dag kreeg vorm na zo'n 35 km en kwam op naam van vier renners: Jimmy Duquennoy, Jérôme Cousin, Miguel Angel Benito en Roland Thalman. Het peloton was evenwel uit op een massasprint en veel voorsprong kregen de vluchters nooit. Op zo'n 50 km van de finish in Beaucaire werd het kwartet alweer gegrepen.

Massale valpartij
Een massale valpartij in de slotkilometer zorgde nog voor een ontregelde sprint en uiteindelijke spurtte een kleine groep voor de zege. Coquard haalde het voor Dupont en Demoitié. Met Tosh Van der Sande, Baptiste Planckaert en Bert Van Lerberghe finishten nog drie andere Belgen in de top-tien. Voor Coquard was het zijn eerste wedstrijd van het nieuwe wielerjaar, meteen goed voor een zege dus. Het is al zijn zesde ritzege in de Franse rittenkoers in zijn nog prille carrière. Hij is meteen ook de eerste leider met vier seconden voorsprong op Dupont en zes op Demoitié.

2
AFP

Lees meer