3
Tim De Waele

Davide Cimolai klopt Gavazzi in Trofeo Laigueglia

Davide Cimolai (Lampre) heeft de Trofep Laigueglia (cat. 1.BC) op zijn palmares gebracht. Na 191 kilometer sprintte de Italiaan sneller dan zijn landgenoot Francesco Gavazzi en de Rus Alexey Tsatevich.

Het begin van de etappe werd gekleurd door een vroege vlucht met vier renners. Jonathan Paredes, Nicola Gaffurini, Jerome Cousin en Adriano Brogi ontsnapten uit het peloton en reden een voorsprong van maximaal 8 minuten bij elkaar. Eéé na één werden de vluchters ingehaald en op 40 kilometer van de streep werd Cousin als laatste gegrepen. In de slotfase probeerden nog enkele renners het peloton te verschalken, maar zonder veel succes. Een poging van Ilnur Zakarin strandde net voor de laatste kilometer en een uitgedund peloton sprintte voor de zege.

Cimolai volgt op de erelijst de Colombiaan Rodolfo Serpa op. Voor de 25-jarige Italiaan is het de eerste profzege. Hij staat bekend als een groot sprinttalent, maar brak voorlopig nog niet te veel potten bij de profs. Voor Lampre-Merida brak hij donderdag de ban, want de teller met overwinningen stond voor het Italiaanse World Tour-team hiervoor nog op nul.

Philippe Gilbert (BMC) was één van de twee landgenoten die voorzien was aan de start. Hij zakte evenwel niet af naar Italië wegens maagproblemen. Kevin De Mesmaeker (Team Norvodisk) finishte niet.

3
Tim De Waele
3
Tim De Waele

Uitslag:
1. Davide Cimolai
2. Fransesco Gavazzi
3. Alexey Tsatevich
4. Matteo Montaguti
5. Fabio Felline
6. Angelo Tulik
7. Brent Bookwalter
8. Rasmus Guldhammer
9. Simone Petilli
10. Javier Mejias

Lees meer