PHOTO_NEWS

De Pauw wil baanrecord verbeteren op Zesdaagse

Voor de aanvang van de zesdaagse stelde Moreno De Pauw dat hij graag een podiumplaats in de wacht zou slepen. Dat kan nog steeds. Met zijn Franse ploegmakker Morgan Kneisky staat De Pauw voor de aanvang van de vierde nacht op de vierde plaats, zij het dan wel met een achterstand van twee ronden op de leiders Vergaerde/De Buyst.

"Wij hebben een paar keer gedemarreerd tijdens de eerste ploegkoers van woensdagavond maar de groep liet ons nooit rijden. Dat kostte krachten en wanneer de juiste trein dan wel vertrok zaten wij niet goed geplaatst om ons karretje aan te haken. Tijdens de laatste ploegkoers lukte het ons wel om een ronde te pakken op de rest. Ik hoop dat we dat vandaag opnieuw kunnen verwezenlijken", stelde De Pauw.

"De nevennummers zijn voor mij zeer belangrijk. Gisteren kwam ik heel dicht in de buurt van het baanrecord met een tijd van 8.58. Het record is 8.56. Ik krijg vanavond de morele steun van maar liefst 150 fans uit het Waasland. Vandaag moet het dus lukken. Het ligt hem telkens in details. De snelheid die je opbouwt bij de aanvang van de ronde, de snelheid bovenin de piste en dan een goede aflossing van de ploegmakker. Wanneer je dan 'los bent' komt het erop aan de juiste lijn te kiezen. De goede snelheid aanhouden is dan tevens de boodschap. Ik was er gisteren 2 honderdsten van een seconde af van dat baanrecord. Met de steun van mijn vele fans moet het mogelijk zijn nu drie honderdsten sneller te rijden. Dan is dat record van mij. Wat betreft de podiumplaats moet het mogelijk zijn nog een pak punten te scoren en op de rest een ronde te pakken. Profiteren van de rivaliteit van de teams die voor ons in de klassering staan is de boodschap."

Lees meer