Twitter Astana

Diego Rosa zegeviert in Milaan-Turijn, Majka en Aru mee op podium

De 26-jarige Diego Rosa (Astana) heeft de 96ste editie van Milaan-Turijn (1.BC) gewonnen. De Italiaan haalde het na 186 kilometer afgescheiden voor de Pool Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) en zijn land- en teamgenoot Fabio Aru.

Na acht kilometer wedstrijd vormde zich een kopgroep met Valerio Conti, Alessandro Malaguti, Nicolas Lefraçois, Luca Chirico en Daniel Teklehaimanot. Zij sprokkelden een maximale voorsprong van 4:45 bijeen op de grote groep, waarin vooral de renners van Astana het tempo bepaalden.

Astana aan commando
Met nog 25 kilometer te rijden, waren de vroege vluchters eraan voor de moeite. Het peloton kon zo de beklimming van de Superga aanvatten. Meteen nam de Astana-ploeg de wedstrijd helemaal in handen. Paolo Tiralongo dunde op de slotklim van de Superga de grote groep verder uit.

Rosa speelt soloslim
Op iets minder dan drie kilometer van de top en de meet zette Diego Rosa alles op alles. Rafal Majka probeerde de kloof naar de vluchter nog te dichten, maar slaagde niet in zijn opzet. De winnaar van de Vuelta, Fabio Aru, werd derde.

Lees meer