AP

"De houding van Froome lijkt angstig veel op de manier waarop Armstrong zich verschool achter zijn ziekte"

Thijs Zonneveld, columnist bij Algemeen Dagblad, vindt dat Chris Froome zich in de salbutamolaffaire te veel verstopt achter de ziekte astma. De voormalige Nederlandse wielrenner legt in zijn column zelfs de link met dopingzondaar Lance Armstrong. 

"Froome verschuilt zich achter zijn aandoening en achter miljoenen astmapatiënten over de hele planeet", doet Zonneveld zijn verhaal. "Hij probeert zichzelf gelijk te stellen aan al die andere sporters die worstelen met astma. Hij doet voorkomen alsof zijn dopingzaak een heksenjacht is op astmapatiënten. Hij schuift astma naar voren als het centrale probleem van zijn dopingaffaire. Dat is gelul."

"Het lijkt angstig veel op de manier waarop Lance Armstrong zich verschool achter zijn ziekte. Armstrong wees tien jaar geleden bij dopingbeschuldigingen naar kanker en naar andere kankerpatiënten. Hij verschoof de discussie keer op keer van hemzelf naar zijn ziekte en plaatste zichzelf en passant op een moreel superieure positie. Een aanval op Armstrong was een aanval op kankerpatiënten." Armstong was ook de centrale figuur die de gele armbandjes van 'livestrong' op de markt bracht, ten voordele van kanker. Zonneveld zegt dat Froome daar niet ver af zit. "De volgende stap is dat hij lichtblauwe polsbandjes gaat verkopen voor het astmafonds #pufstrong", luidde het in een tweet.

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luk Goffin

    Presteren op dat niveau en in die omstandigheden kan enkel via gemaskeerde doping ! Maar toch ook blijft de wielersport een fantastische sport om te volgen ...

  • Sven Kerstens

    Vind het al jaren straf dat al die topsporters astma hebben. Om producten te mogen gebruiken doen longen en luchtwegen helpen!?

Lees meer