3 Wiggins wou lang niets kwijt over de beschuldigingen
Getty Images Wiggins wou lang niets kwijt over de beschuldigingen

Bradley Wiggins reageert op beschuldiging dopinggebruik: "Ik ga mensen choqueren"

Bradley Wiggins noemt de suggesties dat hij als renner van Sky de antidopingregels heeft overtreden "het slechtste waarvan je beschuldigd kan worden". Hij voegde eraan toe dat hij "enkele mensen zal choqueren" als hij de kans krijgt zichzelf te verdedigen.

Wielerploeg Sky ligt onder vuur nu een Britse parlementaire commissie onderzoek doet naar verdachte handelingen waaronder de aflevering van een pakketje medicamenten aan Wiggins tijdens het Critérium du Dauphiné van 2011. Wiggins, vijfvoudig olympisch kampioen en winnaar van de Tour van 2012, ging op de affaire in tijdens een interview met Sky Sports.

Wiggins vertelde het volgende: "Ik word beschuldigd van dopinggebruik én er wordt getwijfeld aan mijn integriteit. Als man is dit het ergste waar je beschuldigd van kan worden. Zeker als je ziet welke opofferingen ik heb gedaan om te staan waar ik nu sta. Gelukkig is er een onderzoek aan de gang, maar daar kan ik voorlopig niet veel over zeggen. Uiteindelijk zal ook ik mijn zegje kunnen doen, en er valt héél wat te zeggen. Ik ga mensen choqueren."

Volgens Dave Brailsford, baas van wielerploeg Sky, bevatte het bewuste pakketje het niet-verboden middel fluimucil, maar bestaat er geen schriftelijk bewijs daarvoor.

"Mis het koersen niet"
Wiggins haalde ook even aan dat hij het leven als profrenner niet mist: "Eigenlijk heb ik heb al niet meer gefietst sinds november. Ik mis het ook niet. Ik heb nu de tijd om van het leven te genieten en ik hou ervan om thuis te zijn. Ik heb eindelijk de verjaardag van mijn zoon eens thuis kunnen vieren, terwijl ik normaal deze periode aan het fietsen ben."

3
Getty Images
3
Getty Images

Lees meer