AFP

Dumoulin: "Affaire-Froome verschrikkelijk voor het wielrennen"

Bijna een maand nadat bekend raakte dat Chris Froome (Sky) positief testte op Salbutamol tijdens de afgelopen Vuelta, heeft Tom Dumoulin gereageerd op de affaire.

"Toen ik het nieuws vernam, vond ik het verschrikkelijk", vertelde de 27-jarige Nederlander vandaag op de presentatie van Team Sunweb in Berlijn. "Ik ken de details van de zaak niet, het enige wat ik weet is dat Froome positief getest heeft. Ik denk dat het beter voor iedereen zou zijn als de bevoegde instanties zo snel mogelijk een beslissing nemen. In theorie is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is, maar in mijn ploeg werkt dat anders. Ik besef dat ik, mocht ik tegen de lamp lopen, onmiddellijk een schorsing zou krijgen. Dat is bij Sky niet het geval."

Froome testte positief op het middel Salbutamol. De renner werd daar al op 20 september van op de hoogte gebracht. Het onderzoek van het B-staal bevestigde de positieve test. De 32-jarige Brit, die de Tour al viermaal op zijn naam schreef, kreeg geen voorlopige schorsing opgelegd en ontkent momenteel de feiten.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Holsbeek

    Het blijft stil rond de Froome affaire. De UCI en andere instanties willen alles stilletjes aan in de doofpot stoppen. Dat is de bedoeling. Het kapitaalkrachtig SKY zal wel alles er aan doen om Froome vrij te pleiten. En dat spreek ik nog niet eens over de mechanische doping bij SKY. Ik heb nog niet geweten dat een fiets alleen vooruitbolt en dan vooral licht bergop zonder maar een trap te geven. Motortje in achterwiel ? Heel erg raar. Het bestaat in elk geval.

  • wim rooyakkers

    De UCI heeft een slap beleid.en creëren zelf chaos binnen de organisatie.en waarom altijd zo lang wachten met de uitslag?of de bekendmaking net voor de start van een grote ronde??

Lees meer