Tom Meeusen werd zesde
BELGA Tom Meeusen werd zesde

Extra dopingcontrole voor Meeusen en Sweeck: "Niet goed voor moreel"

Tom Meeusen eindigde op een zesde plek op het WK. "Mijn conditie heeft de voorbije twee weken te veel geleden onder die hele ozon-affaire", stelde hij na afloop. "Meer zat er niet in. Bovendien werden Laurens en ik zaterdagavond ook nog eens geviseerd met een extra dopingcontrole. Dat is allemaal niet goed voor het moreel."

Hij wou er eerst over zwijgen, over die extra dopingcontrole, geen kolen op het vuur gooien, maar het zat Meeusen duidelijk dwars. "De Belgische ploeg kreeg zaterdagochtend dopingcontrole", zei hij. "Bloedcontrole, gelijke regels voor iedereen van de ploeg, maar 's avonds, om 21u30 kwam er nog een extra controle voor mij en Laurens, net wij weer, om een urinestaal te leveren. Dat is niet fijn. Dat stemt tot nadenken, ik was enorm kwaad toen ik ging slapen en ben dan ook niet goed in slaap geraakt."

"Ik wil dat niet als hét excuus gebruiken voor mijn prestatie op dit WK, maar het speelt toch allemaal door je hoofd en dat zijn dingen die je op een WK kan missen. Dat vind ik enorm spijtig, maar goed", besloot hij. "Ik had gewoon vandaag niet de benen om beter te doen. Die ganse affaire, die twee moeilijke weken hebben mijn voorbereiding verstoord, ik kon niet vechten zoals het moest op dit WK."

Lees meer