Georg Preidler, hier rechts van Tom Dumoulin.
Photo News Georg Preidler, hier rechts van Tom Dumoulin.

Georg Preidler geeft als tweede Oostenrijkse renner bloeddoping toe

De dopingbekentenis van de Oostenrijkse renner Georg Preidler blijft niet zonder gevolgen. De wegen scheiden immers met zijn team Groupama-FDJ.

De Franse WorldTourploeg laat maandag weten dat Preidler uit eigen beweging en met onmiddellijke ingang zijn ontslag heeft aangeboden. De 28-jarige renner verwees daarbij naar zijn “onaanvaardbare betrokkenheid” bij het Oostenrijkse dopingschandaal. Volgens FDJ heeft Preidler toegegeven eind 2018 twee bloedtransfusies te hebben ondergaan.

FDJ zegt de feiten te betreuren en samen te werken met alle instanties.

Enkele dagen na zijn landgenoot en collega-renner Stefan Denifl geeft Preidler maandag in de Oostenrijkse media toe dat hij zijn toevlucht heeft genomen tot verboden bloedtransfusies. Beide bekentenissen kwamen er nadat vorige week een dopingzaak losbarstte in Oostenrijk. Op het WK noordse ski werden meerdere langlaufers opgepakt, de Oostenrijker Max Hauke werd zelfs op heterdaad betrapt tijdens een bloedtransfusie. De spil in de zaak zou een Duitse arts zijn.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lennart van camp

    @Freddy er is geen enkele sport zuiver, als je je daar moet ergere kun beter stoppen met kijken, wat ik zeker niet ga doen

  • Freddy van Puymbrouck

    Op naar de volgende, er zijn zaken die nooit veranderen ondanks dat men u probeert aan te praten dat de wielersport zuiver is, trap er niet in!!.

Lees meer