Vincenzo Nibali (rechts) zij aan zij met Chris Froome tijdens de voorbije Vuelta.
Photo News Vincenzo Nibali (rechts) zij aan zij met Chris Froome tijdens de voorbije Vuelta.

Nibali: "Froome testte positief toen het regende, dan heb je normaal geen astma"

Vincenzo Nibali, tweede in het eindklassement van de voorbije Vuelta, plaatst vraagtekens bij het gebruik van het anti-astmamiddel Ventolin dat bij Chris Froome de positieve test opleverde. "Het regende in die periode in Spanje, dus het lijkt me niet logisch dat hij last had van astma", aldus de Italiaan op de website 'Tuttobici'. "Ik heb er zelf ook mee te maken, maar als het regent zijn er geen pollen die bij mij het gebruik van Ventolin noodzakelijk maken. Al is het is te vroeg om te oordelen."

Mocht de positieve test  tot een straf leiden voor Chris Froome, dan kan de eindzege in de Vuelta bij Nibali belanden. "Maar in dat geval zal ik nooit de sensatie hebben gevoeld van het opnieuw winnen van de Vuelta", aldus nog Nibali. "Op het hoogste podiumtrapje stappen in Madrid, die vreugde zal ik nooit beleven. Voor mezelf en voor de wielersport is dit vreselijk nieuws."

Opvallend: Tuttobici pakte aanvankelijk fors uit met de quote van Nibali over de Spaanse regenperiode en Froomes astma. Wat later maakte het artikel geen gewag meer van de bewuste passage.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • serge vansteenkiste

    Ook ik heb astma en neem medicatie, het is gekend bij zeer warm weer of vrieskou dat je er echt last van kan krijgen, astma is een allergische aandoening, bepaalde planten,bloemen , stoffen kunnen een aanval uitlokken en zelfs met medicatie kan ik geen zware inspanningen doen. Ik ben altijd verwonderd dat die astma sporters tot zulke prestaties in staat zijn.

  • Jurgen Aerts

    Allez , die gaat den heilige uithangen ...

Lees meer