Bardiani

Renner test positief bij eerste koers voor nieuwe ploeg (waar hij niet eens finish haalt)

Bij het Italiaanse wielerteam Bardiani-CSF zitten ze opnieuw met een dopinggeval. Michael Bresciani werd in juni betrapt op het gebruik van het verboden (vochtafdrijvende) middel Lasix. Dat meldt de Gazzetta dello Sport.

Bresciani werd positief bevonden na afloop van het Italiaans kampioenschap, de eerste koers nota bene die hij voor Bardiani reed. De 22-jarige renner haalde bovendien niet eens de finish van de nationale titelstrijd. Bresciani zelf schreeuwt zijn onschuld uit en zegt slechtoffer geweest te zijn van een voedselvergiftiging. De Italiaan is voorlopig geschorst tot de Internationale Wielerunie (UCI) een uitspraak over de zaak gedaan heeft

Bresciani is de derde renner die dit jaar een positieve dopingtest aflevert bij Bardiani. Aan de vooravond van de Giro werden Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni betrapt op het gebruik van groeihormonen. Het duo werd meteen naar huis gestuurd. De ploeg kreeg voor deze dopingovertredingen 30 dagen schorsing opgelegd.

"Ik mag voor zoiets geen straf krijgen"

De renner zelf schreeuwt zijn onschuld uit en zegt slachtoffer geweest te zijn van een voedselvergiftiging. "Mijn moeder gebruikt Lasix (een geneesmiddel waar het verboden middel in zit, nvdr.) bij het koken", verklaarde de Italiaan. "Toen ze de pil in stukjes brak, kwam een deel in mijn bord terecht. Ik mag voor zoiets geen straf krijgen."

Lees meer