4
TDW

Voormalig olympisch kampioen Samuel Sánchez betrapt op doping

Het dopingspook heeft opnieuw toegeslagen in de wielerwereld. Nu heeft Samuel Sánchez een positief dopingstaal afgeleverd. De UCI verklaarde in een statement dat de BMC-renner positief testte bij een controle op 9 augustus.

Nog volgens de verklaring van de UCI zou in het positieve bloedstaal van Sánchez een peptide-hormoon gevonden zijn. Hetzelfde goedje zou ook Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni in de aanloop naar de Giro een positieve test opgeleverd hebben.

"De positieve test vond plaats op 9 augustus bij een controle buiten competitie. In het bloed van de renner werden sporen van het groeihormoon GHRP-2 gevonden.", klinkt het bij de UCI.

De ploegmaat van Greg Van Avermaet bij BMC heeft wel nog het recht om de positieve test aan te vechten met een B-staal. Voorlopig is de kampioen van de Olympische Spelen in Peking op non-actief gezet door zijn team. 

Sánchez zou zaterdag in het Nîmes normaal gezien van start gaan in de Vuelta. Zijn plaats wordt ingenomen door onze landgenoot Loïc Vliegen. Voor Sanchez zou het zijn tiende Vuelta zijn geworden. Loïc Vliegen rijdt door zijn afwezigheid zijn eerste grote ronde.

De 39-jarige Sánchez is aan een van zijn laatste seizoenen als profwielrenner bezig en kan met tweede plaatsen in de Tour en de Vuelta aardige statistieken voorleggen. De Bask sleepte in de Tour van 2011 ook de bollentrui in de wacht, voor Andy Schleck en onze landgenoot Jelle Vanendert.

4
TDW
4
afp
4
epa

Lees meer