Tweevoudig Giro-winnaar Paolo 'Il Falco' Savoldelli krijgt de schorsing vanwege zijn contacten met de beruchte dopingarts Michele Ferrari.
PHOTO_NEWS Tweevoudig Giro-winnaar Paolo 'Il Falco' Savoldelli krijgt de schorsing vanwege zijn contacten met de beruchte dopingarts Michele Ferrari.

Zes maanden schorsing voor ex-renner Savoldelli

De voormalige Italiaanse wielrenner Paolo Savoldelli heeft van de antidopingcel van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) een schorsing van zes maanden opgelegd gekregen. Dat meldt de organisatie vandaag op haar website.

Savoldelli wordt gestraft omdat hij tijdens zijn carrière regelmatig contact had met de omstreden arts Michele Ferrari. Die kreeg in 2012 van het Amerikaans antidopingagentschap USADA een levenslange schorsing opgelegd.

In maart had het CONI nog een schorsing van twee jaar en vier maanden gevraagd voor de inmiddels 41-jarige Italiaan. Door een gebrek aan bewijs blijft het nu echter bij zes maanden.

Het CONI ging over tot actie toen de naam van de tweevoudige Girowinnaar (2002 en 2005) opdook in het dossier van het USADA over de zaak-Armstrong. Savoldelli, die in 2008 een punt achter zijn profcarrière zette, was in 2005 ploegmaat van de Amerikaan bij Discovery Channel. Ook in 2006 maakte 'Il Falco' nog deel uit van de formatie van ploegleider Johan Bruyneel.

Lees meer