3
BELGA

Drie op een rij: Bennett sprint opnieuw naar de zege in BinckBank Tour na spannend duel met Groenewegen

Sam Bennett heeft de derde rit in de BinckBank Tour gewonnen. De renner van Bora-Hansgrohe was na een tocht van net geen 167 kilometer met start en aankomst in Aalter de beste van het pak. Bennett haalde het nipt voor de Nederlander Dylan Groenewegen, Jasper Philipsen sprintte naar de derde plek.

De derde rit van deze BinckBank Tour stond in het teken van de betreurde Bjorg Lambrecht. Vlak voor de start werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de verongelukte renner - die gisteren begraven werd - en 33 kilometer na de start in Aalter passeerde het peloton in Knesselare, de woonplaats van de Lambrecht. Zijn familie en supporters pakten er uit met een mooi eerbetoon.

Al voor de passage door Knesselare, was een eerste vlucht tot stand gekomen. Een viertal - met Jan-Willem van Schip en Laurens De Vreese als bekendste namen - kon ontsnappen uit het peloton, maar veel vrijheid kregen de avonturiers niet. Hun voorsprong bleef de hele tijd rond de twee minuten schommelen. De Bora-ploegmaats van Sam Bennett, al winnaar van de eerste twee etappes, hielden de boel onder controle.

Met nog ruim 71 kilometer voor de boeg werden de vluchters al bij de lurven gevat. Nieuwe aanvalspogingen lieten niet lang op zich wachten en drie renners konden een kloofje slaan. Stijn Steels en Guillaume Van Keirsbulck trokken op pad met Harry Tanfield, maar ook zij kregen maar weinig ruimte.

Meurisse geeft op

In de achtergrond regende het lekke banden en valpartijen. Onder anderen Stefan Küng, Soren Kragh Andersen en Oliver Naesen hadden materiaalpech en Xandro Meurisse raakte betrokken bij een val - de Tour-revelatie van Wanty moest opgeven. Door de chaos in de achtervolging liep de voorgift van het leiderstrio wat op. Maar uitzicht op succes hadden ze eigenlijk op geen enkel moment, te veel ploegen hadden hun zinnen gezet op een nieuwe massasprint.

Die kwam er ook, op ruim drie kilometer van de meet werden Van Keirsbulck en co gegrepen. Na een val in de laatste bocht werd de sprint wat ontregeld en Jasper Philipsen raakte te snel op kop. Het werd zo een duel tussen Sam Bennett en Dylan Groenewegen en de Ier haalde het uiteindelijk met een banddikte. Philipsen werd nog derde.

 Morgen trekken de renners naar de Ardennen. Daar wordt een korte heuvelachtige etappe van 96,2 kilometer met start en aankomst in Houffalize afgewerkt. De Côte de Saint-Roch (1,1 kilometer aan 11 procent), die drie keer beklommen wordt, vormt de voornaamste hindernis.

3
Photo News

De uitslag van de derde rit:

1. Sam Bennett (Ier/BOH) de 166,9 km in 3u44:45
2. Dylan Groenewegen (Ned/TJV) op 0:00
3. Jasper Philipsen (Bel/UAD) 0:00
4. Jurgen Roelandts (Bel/MOV) 0:00
5. Florian Sénéchal (Fra/DQT) 0:00
6. Edward Theuns (Bel/TFS) 0:00
7. Timothy Dupont (Bel/WGG) 0:00
8. Jakub Mareczko (Ita/CCC) 0:00
9. Arnaud Démare (Fra/GFC) 0:00
10. Amaury Capiot (Bel/SVB) 0:00

3 BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
BELGA BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • René Pijnacker

    Roger heeft het niet op Mathieu, waarom god mag het weten want Mathieu is altijd heel correct tegenover zijn tegenstanders, met slechts een ander paspoort dan Roger, zeer merkwaardig om zo negatief te zijn over een renner met een ander paspoort.

  • Roger Deprez

    René heeft het niet op Wout, waarom god mag het weten want Wout is altijd heel correct tegenover zijn tegenstanders en het is geen buitenlander, zeer merkwaardig om zo negatief te zijn over onze eigen renners.

Lees meer