Tim De Waele

Dries Devenyns raakt niet verlost van rugproblemen

De rugproblemen van Dries Devenyns (IAM Cycling) zijn nog niet van de baan. Devenyns moest forfait geven voor de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl wegens te veel pijn. De renner zit nog niet terug op de fiets en moet enkele dagen rust nemen.

De problemen in zijn rug staken de kop op vorige week, tijdens de Brabantse Pijl. "Ik voelde dat ik pijn had", aldus Devenyns, "maar je zit midden in een wedstrijd, dus dan rijd je gewoon tot over de meet. Donderdag en vrijdag had ik ook last, maar zat ik wel nog op de fiets en was de pijn draagbaar. Het ging evenwel van kwaad naar erger en zaterdagavond was het bijna onhoudbaar, dus moest ik forfait geven voor de Amstel."

Na zondag kwam er nog geen beterschap en Devenyns besliste ook de Waalse Pijl te laten schieten. Devenyns liet zich behandelen door een osteopaat vorige week donderdag (daags na de Brabantse Pijl) en zaterdag, maar veel effect had dat niet. "Ik heb nog altijd pijn", zegt hij. "Dit probleem vraagt blijkbaar tijd."

Geen hernia
Devenyns, die niet voorzien was in de selectie van IAM Cycling voor Luik-Bastenaken-Luik, neemt nu rust. "Dat was sowieso gepland na het voorjaar", zegt hij, "maar nu kan ik ook gewoon niet uit de voeten. Ik heb deze week mijn fiets nog niet aangeraakt. Dinsdag heb ik nog een scan van mijn rug laten nemen, maar die bracht niets aan het licht. Een hernia is wel uitgesloten. De pijn situeert zich aan de onderkant van mijn rug, lage rugpijn. Ik moet gewoon rusten. De pijn is plots gekomen, niet na een valpartij of zo, misschien heb ik me wat geforceerd door de Brabantse Pijl uit te rijden en vraagt het herstel nu meer tijd. De pijn situeert zich in mijn onderrug en straalt ook uit naar mijn rechterbeen. Een echt plan van aanpak is er niet voor mijn herstel. Ik moet gewoon rusten. Normaal gezien, zoals ook in het begin van het seizoen was gepland, hervat ik in de Ronde van België."

Lees meer