2 Dylan Groenewegen
AFP Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen breekt sleutelbeen en reageert na zware valpartij Jakobsen: “Ik denk aan hem, constant”

Dylan Groenewegen (27) heeft voor het eerst gereageerd na de zware valpartij die hij veroorzaakte, met als voornaamste slachtoffer Fabio Jakobsen. “Ik vind het verschrikkelijk”, schrijft de renner van Jumbo-Visma op Twitter. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hij krijgt bakken kritiek en Patrick Lefevere en Deceuninck-Quick.Step hebben intussen een klacht ingediend. Dylan Groenewegen, die gisteren in de sprint van zijn lijn afweek en Fabio Jakobsen met alle gevolgen van dien het decor inreed, zit in zak en as. “Ik vind het verschrikkelijk wat er gisteren gebeurd is”, schrijft de Nederlander. “Ik kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe erg ik het vind voor Fabio en anderen die zijn gevallen of geraakt. Op dit moment is vooral de gezondheid van Fabio het allerbelangrijkste. Ik denk aan hem, constant.”

Fabio Jakobsen ligt nog altijd in het ziekenhuis, waar ze hem nog minstens tot morgen in een kunstmatige coma houden. Volgens de koersdokter is hij wel buiten levensgevaar. Dylan Groenewegen keerde gistarvond weer naar Nederland terug. Richard Plugge en Merijn Zeeman van Jumbo-Visma Groenewegen bezoeken in het ziekenhuis. “Dylan onderging een operatie aan een gebroken sleutelbeen”, klinkt het op de site van de wielerploeg. 

Ondertussen worden de sociale mediakanalen van Groenewegen en zijn entourage bestookt met venijnige commentaren. “We hebben hem zijn verhaal laten doen. Dylan voelt zich heel slecht over wat er gebeurd is. Hij is er hard door geraakt. Ook voor hem is het herstel van Fabio Jakobsen nu al wat telt. Weldra zullen we het incident in detail bespreken met hem”, aldus Richard Plugge. 

Lees ook:

Jakobsen is volgens koersdokter buiten levensgevaar, maar renner wordt nog minstens tot morgen in kunstmatige coma gehouden

Wat bezielde Dylan Groenewegen, niet de braafste van het pak? “Hij wíst dat er ging gevallen worden” (+)

2
AFP

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • David Janssens

    Wat Groenewegen deed was er over, hij is terecht gedeklasseerd en uit koers gezet. Maar levenslang schorsen is onzin. Laten we niet hypocriet gaan doen, dit soort dingen gebeuren vaker maar dan met minder ernstige gevolgen. Dan hoor je er niemand over.

  • Henkie Janssen

    Heeft iedereen ook zo gedaan toen Jens Debusschere Groenewegen op dezelfde wijze de boarding in reed en zijn knieschijf brak.

Lees meer