Photo News

Eindelijk weer koers: dit moet u allemaal weten over de vier wedstrijden van dit weekend

Eindelijk mag/kan er weer worden gekoerst in eigen land. Ook door de profs, voor het eerst dit weekend. En al meteen op vier verschillende locaties. Weliswaar met beperkt publiek. 

Maximaal 400 personen, de capaciteitslimiet voor evenementen in buitenlucht zoals die werd vastgelegd op de meest recente Veiligheidsraad. En uiteraard met respect voor de ‘social disctancing’. “Ik wil er wel op wijzen dat de start- en finishzone en de rennersparking zondag op de GP Vermarc in Wezemaal wordt afgesloten voor het publiek en enkel toegankelijk zal zijn voor de renners inclusief één verzorger, één mecanicien en één ploegleider”, zegt bondsdirecteur Jos Smets. “Mensen mogen wel, verspreid over het parcours, de wedstrijd volgen. Wat uiteraard op meerdere plekken voor een verzameling van 400 mensen kan zorgen. Maar laat daarbij het gezond verstand regeren. Niet iedereen zal bijvoorbeeld op één van de twee hellingen kunnen plaatsnemen. Als een bepaalde plek té druk blijkt, verplaats je dan spontaan naar ergens anders.”

ZATERDAG

Oefenkoers in Bellegem
• Afstand: 128 km
 Start om: 15u (aan café De Smisse, Bellegemstraat 62)
 Wat u moet weten: de traditionele ‘Koers der Dorpelingen’, georganiseerd “door Bellegemnaren voor Bellegemnaren” werd uitgesteld wegens de coronapandemie. In plaats daarvan richt KSV Bellegem nu een oefenkoers in op het parcours van de Witte Donderdagprijs.
• Met onder meer: Keukeleire, Vantomme, Ista, Baptiste Planckaert, Molly, Mortier en Castrique.

Oefenkoers in Wortegem-Petegem
• Afstand: 120 km (18 x 6,6 km)
 Start om: 14u (aan NV Franky, Waregemseweg 28)
 Wat u moet weten: de wedstrijd wordt georganiseerd door Heidi D’Hulst, moeder van… Tim Merlier. Ze kan daarbij rekenen op de steun van de trouwe sponsors van haar aspirantenwedstrijdjes. Zoonlief stippelde mee het parcours uit, dat elke ronde langs zijn supporterslokaal Brasserie Sint-Arnolduspleintje passeert.
• Met onder meer: Merlier, Vanmarcke, Rickaert, Six, Adams, Van den Brande, Joseph en Livyns.

ZONDAG

Oefenkoers in Outrijve
 Afstand: 113,6 km (16 x 7,1 km)
 Start om: 14u30 (aan café De Garage, Doorniksesteenweg 338)
 Wat u moet weten: initiatief van Wielerclub Demeyer Hand in Hand, die ook de junioreninterclub Omloop der Drie Provincies organiseert.
 Met onder meer: Keukeleire, Vanmarcke, Vantomme, Ista, Livyns, Joseph, Molly en Castrique.

GP Vermarc Sport in Wezemaal
 Afstand: 160 km (10 x 15 km + slotronde van 10 km)
 Start om: 13u30 (aan Vermarc Sport), aankomst omstreeks 17u20 in Beninkstraat
 Wat u moet weten: de wedstrijd wordt georganiseerd door Marc Verbeeck, CEO van Vermarc Sport en zoon van Frans. De 168 renners koersen op een lokaal circuit van 15 km, met telkens het Rot (4,3%) en de Middelberg (6,2%). Eddy Merckx geeft de start.
 Met onder meer: Jakobsen (Ned), Sénéchal (Fra), Devenyns, Declercq, De Buyst, Degenkolb (Dui), Wallays, Merlier, De Bondt, De Bie, Baptiste Planckaert, Capiot, Bakelants, Danny van Poppel (Ned), Van Kessel (Ned), Toon Aerts, Van der Haar (Ned), Sweeck en Campenaerts.

Lees ook: 

Een eerste grote ronde, experts Van Impe en Van den Broeck weten welke pittige uitdaging Evenepoel wacht: “Misschien is ‘oeps’-momentje zelfs niet slecht” (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer