3
photo_news

Ethiopiër voor Trek - Opvolger Cannondale strikt winnaar Eurométropole Tour, ook Clarke blijft - Dupont wint derde keer

Ethiopiër voor Trek-Segafredo

Trek-Segafredo heeft voor 2018 de Ethiopiër Tsgabu Grmay (26) aangetrokken. De Italiaanse stagiair Nicola Conci (20) krijgt een profcontract. Grmay komt over van Bahrain-Merida. Hij reed dit jaar voor de tweede keer de Ronde van Frankrijk uit. Conci werd deze zomer stagiair bij Trek. De selectie van Trek voor 2018 is nu compleet en bestaat uit 28 renners, verdeeld over achttien nationaliteiten.

3 Grmay.
photo_news Grmay.

Dupont schiet een derde keer in de roos

Timothy Dupont (Veranda's Willems-Crelan) heeft het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke gewonnen. Dupont boekte zijn derde zege van het seizoen nadat hij Laurens De Vreese en Xandro Meurisse na een koers over 100 km het nakijken gaf in de sprint. Dupont kleurde de finale met De Vreese, Meurisse en Lander Seynaeve. Toen De Vreese in de slotronde demarreerde, reageerde Dupont en hij kon het afmaken in de sprint. Na de GP Scherens in Leuven en de Memorial Briek Schotte meteen de derde zege voor Dupont. 

"Het doet deugd nog eens te winnen", lachte de 29-jarige laureaat. "Toen Laurens De Vreese aan de haal ging, wist ik dat ik onmiddellijk moest reageren of anders zou het sprinten worden voor de tweede plaats. Ook Xandro Meurisse kwam nog mee maar ik wist dat ik de snelste van ons gezelschap was. Het seizoen loopt stilaan op zijn einde maar ik wil toch nog enkele keren schitteren. Dat kan woensdag al in Binche-Chimay-Binche. Daarna volgen voor mij nog Parijs-Bourges en Parijs-Tours om het seizoen dan echt af te sluiten met Putte-Kapellen", aldus nog Dupont, die volgend jaar voor Wanty-Groupe Gobert uitkomt. 

3
belga

McLay wordt WorldTour-renner bij opvolger Cannondale

Daniel McLay (Fortuneo) draagt in 2018 het shirt van EF Education First, het huidige Cannondale-Drapac. Dat maakte de Amerikaanse formatie bekend. De 25-jarige Engelsman won gisteren nog de Eurométropole Tour (1.BC). Hij profiteerde in de sprint van een verkeerde inschatting van de Fransman Jimmy Turgis, die te vroeg juichte.

McLay is prof sinds 2015. Hij nam deze zomer voor de tweede keer deel aan de Tour. 

Clarke verlengt bij Cannondale

De Australische wielrenner Simon Clarke heeft zijn contract bij Cannondale verlengd tot 2020. Dat heeft de ploeg, die vanaf volgend jaar EF Education First als sponsor heeft, vandaag bekendgemaakt.

"Ik heb bijgetekend omdat ik me hier echt goed voel", reageerde de 31-jarige Australiër. "Met dit contract van meerdere jaren kan ik de jongere renners bijstaan. Ik voel dat er veel kwaliteit aanwezig is in deze groep en wil de aankomende talenten helpen in hun ontwikkeling."

Clarke won in 2012 een rit in de Ronde van Spanje en was dat jaar ook de beste in het bergklassement. Afgelopen zomer was hij nog actief als 'road captain' in de Ronde van Frankrijk en de Vuelta.

Het voortbestaan van Cannondale hing de afgelopen maanden aan een zijden draadje. Na het afhaken van een sponsor voor 2018 leek het lot van de Amerikaanse WorldTour-formatie bezegeld, maar CEO Jonathan Vaughters vond met EF Education First een nieuwe geldschieter.

Trek compleet met komst Ethiopiër en Italiaan

Wielerploeg Trek-Segafredo heeft het team voor volgend jaar compleet. De Amerikaanse ploeg maakte vandaag  de komst van de Ethiopiër Tsgabu Grmay en het Italiaanse talent Nicola Conci bekend. 

De 26-jarige Grmay komt over van Bahrein-Merida. "Trek sprong er voor mij echt uit omdat ze een heel professionele begeleiding van de renners hebben'', zei de Ethiopische tijdritkampioen. Conci maakt zijn debuut in een WorldTour-ploeg. De twintigjarige Italiaan was al sinds augustus als stagiair aan de ploeg verbonden. "In de komende jaren hoop ik het team te helpen zoals ik ook kon doen in de Ronde van Denemarken, waar teamgenoot Mads Petersen de eindzege pakte.''

Teambaas Luca Guercilena liet weten dat met Grmay en Conci het team voor 2018 compleet is. De ploeg trok eerder onder andere Gianluca Brambilla van Quick-Step aan, maar zag Edward Theuns vertrekken naar Sunweb. Alberto Contador en Haimar Zubeldia stopten met wielrennen.

Lees meer