Laurens De Plus verlaat Lotto-Soudal
kos Laurens De Plus verlaat Lotto-Soudal

Etixx-Quick Step haalt Laurens De Plus binnen

Laurens De Plus rijdt de komende drie seizoenen voor Etixx-Quick Step. Dat heeft de Belgische wielerformatie van Patrick Lefevere vandaag laten weten.

De 19-jarige Oost-Vlaming, die nu nog bij de U23 van Lotto-Soudal rijdt, staat te boek als een groot talent en deed het dit jaar al uitstekend in enkele wedstrijden bij de U23. Zo won hij een rit in de Giro Ciclistico della Val D'Aosta (en werd hij er tweede in de eindstand), werd hij vierde in de eindstand van de Vredeskoers en tweede in het eindklassement van de Ronde van de Isard.

"Ik ben echt blij met mijn overstap", aldus de beloftevolle De Plus, die vanaf zaterdag de Ronde van de Toekomst rijdt. "Dit is een droom en het is zelfs een beetje raar om vanaf komende winter samen te trainen met renners die ik bewonder. Ik ben tevreden dat Patrick Lefevere me deze kans geeft. Ik voel dat ik me in dit team zonder druk kan ontwikkelen, ik heb nog veel te leren", klinkt het bij de renner, die zichzelf omschrijft als iemand die graag rittenkoersen rijdt en graag klimt.

"We volgden Laurens al lang", bekent Lefevere. "Samen met Fernando Gaviria en Rodrigo Contreras stond hij helemaal bovenaan ons lijstje met talenten. We denken dat hij het potentieel heeft om een goed profrenner te worden en samen zullen we een programma ontwikkelen waarmee hij de wereld van het profwielrennen stap voor stap kan ontdekken."

Lees meer