Twitter

Etixx-Quick.Step wint ploegentijdrit in Tsjechië, Stybar leider

Etixx-Quick.Step heeft vandaag de ploegentijdrit in de zesde editie van de Czech Cycling Tour (2.1.) gewonnen. De Belgische formatie was op het parcours van 20,4 km in Unicov tien seconden sneller dan het Duitse Bora-Argon 18. Het Poolse CCC Sprandi Polkowic werd derde op 22 seconden in deze eerste etappe.

Etixx-Quick.Step is in het land van hoofdsponsor Bakala de enige WorldTour-ploeg die aan de start staat van de Czech Cycling Tour. Publiekstrekker is thuisrijder Zdenek Stybar. Hij kreeg de steun van zijn landgenoot Petr Vakoc, Pieter Serry, Iljo Keisse, Lukasz Wisniowski en de nieuwkomers Rodrigo Contreras en Fernando Gaviria. Stybar kwam als eerste over de meet en gaat vrijdag in de rit over 178 km naar Unicov als leider van start.

Het is voor Etixx-Quick.Step de 41ste overwinning op de weg dit seizoen. "Ik ben blij dat ik in mijn eigen land deze leiderstrui mag dragen", aldus Stybar. "Dit is voor mij een nieuwe ervaring. Het was een mooie ploegentijdrit en de fans gaven me onderweg een enorme boost. Vanaf morgen wordt het een totaal andere wedstrijd, maar ik ben gemotiveerd en kijk ernaar uit om die leiderstrui te verdedigen met de ploeg."

Lees meer