Onder meer deze Peter Sagan zat aan boord van het vliegtuig.
EPA Onder meer deze Peter Sagan zat aan boord van het vliegtuig.

Even paniek: vliegtuig Sagan maakt noodlanding in Luxemburg door lekkende olieleiding

Onderweg naar de Profronde van Etten-Leur hebben de toprenners Steven Kruijswijk, Peter Sagan en Elia Viviani vanochtend een noodlanding gemaakt in Luxemburg. Het vliegtuig waarmee zij waren opgehaald in Monaco lekte olie.

Dat zorgde even voor paniek, zowel bij de renners zelf als bij organisator Ronnie Buiks in Etten-Leur. “Ik kreeg van de vrouw van de piloot te horen dat het toestel van de radar verdwenen was. Ik dacht het zal toch niet”, zegt hij. 

Toen bleek dat de renners veilig voet aan de grond hadden gezet in Luxemburg, vreesde Buiks nog even dat het programma van zijn wedstrijd aangepast zou moeten worden, maar dat blijkt waarschijnlijk niet zo te zijn. De wielrenners zijn inmiddels met een ander toestel alweer onderweg vanuit Luxemburg naar Breda International Airport. 

Tourwinnaar Egan Bernal arriveerde gisteren al in Etten-Leur en volgens Buiks is ook Girowinnaar Richard Carapaz inmiddels aangekomen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philomena Vanderweyen

    Eind goed al goed.

Lees meer