5
EPA

Fabio Jakobsen stapt zelfstandig op repatriëringsvlucht naar Nederland

Fabio Jakobsen is terug in Nederland. Deze namiddag werd de renner van Deceuninck-Quick.step na zijn schrikwekkende val met een privévliegtuig vanuit Polen gerepatrieerd. Jakobsen stapte zelfstandig op het vliegtuig. 

Een week na zijn vreselijke val in de Ronde van Polen keerde Fabio Jakobsen terug naar zijn vaderland. De 23-jarige Nederlander stapte rond de middag op een Poolse luchthaven zelfstandig op een privévliegtuig. Jakobsen verruilt het ziekenhuis van Sosnowiec voor het Universiteitsziekenhuis van Leiden. Daar zal hij in nabijheid van familie zijn revalidatie verderzetten. 

Volgens Deceuninck-Quick.Step evolueert zijn toestand gunstig. Ploegdokter Vanmol sprak al de hoop uit dat Jakobsen weer renner zou kunnen worden.

De Nederlandse kampioen kwam vorige week zwaar ten val in volle sprint na contact met Dylan Groenewegen. Jakobsen liep daarbij zware verwondingen op aan het gezicht. Hij onderging in Polen een vijf uur durende operatie en werd twee dagen in een kunstmatige coma gehouden. 

5
EPA
5
EPA
5
EPA
5
EPA

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Veel sterkte en veel beterschap .

  • Chris Marien

    Het beste gewenst

Lees meer