Frank Vandenbrouckes moeder over ‘VDB Forever’: “Dit raakt me enorm, ik denk nog elke dag aan hem”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Morgen is het exact tien jaar geleden dat Frank Vandenbroucke het leven liet. Vandaag opende in Roeselare een tentoonstelling over ‘VDB’ en werd het boek ‘VDB Forever’, waarin 34 kunstenaars en schrijvers hulde brengen aan de wielerheld, aan het publiek voorgesteld. Ook Franks moeder, Chantal Van Ruymbeke, was van de partij. “Dit raakt me enorm. Elke dag spreken ze over hem. Vandaag krijg ik veel berichten, morgen zullen het er waarschijnlijk meer zijn”, klonk het onder meer. “Ik denk elke dag aan Frank: als ik opsta, als ik ga slapen... Het lijkt alsof ze me gisteren zeiden dat hij er niet meer was. Ik onthoud de goeie herinneringen. En ik hoop dat ze altijd zullen zeggen dat hij een fantastische jongen was.”

Op HLN.be kan u drie exemplaren winnen van het boek ‘VDB Forever’. Deelnemen kan tot dinsdag 15 oktober, 12u ‘s middags. Succes! 

Chantal Van Ruymbeke.
rv Chantal Van Ruymbeke.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick De Cleyn

    VDB was een supertalent, en wat zag ik hem graag rijden. De tegenstanders uitdagend, op voorhand zeggen waar hij zou aanvallen, en het doen ook, en ze dan op datzelfde punt ook nog eens uit het wiel rijden. De dopingaffaire buiten beschouwing gelaten, was hij de nieuwe Merckx, en daar is geen woord van overdreven.

  • eric maier

    F VDB...misschien wel de grootste renner die na Merckx opstond gezien zijn polyvalentie en kunnen winnen als hij ook wou. Helaas was hij zijn eigen vijand ivm ongekende ambitie en drang om te winnen en het slecht kunnen accepteren van een nederlaag.En zijn vriend en teammaat bij Cofidis Goumont had een zeer slechte invloed op hem. Een speciaal iemand maar daardoor net zeer kwetsbaar, slecht begrepen door de buitenwereld. Heb hem zien opkomen bij de jeugd, de dingen die hij toen al deed....

Lees meer