2 Michal Kwiatkowski maakt indruk in het peloton, ook op Tourwinnaar Chris Froome.
PHOTO_NEWS Michal Kwiatkowski maakt indruk in het peloton, ook op Tourwinnaar Chris Froome.

Froome: "Kwiatkowski kan top-5 halen in Tour"

Uittredend Tourwinnaar Chris Froome is stevig onder de indruk van Michal Kwiatkowski. Dermate zelfs dat de kopman van Team Sky meent dat de 23-jarige Pool nu al in aanmerking komt voor top vijf in de komende Tour.

Froome bereidt zich in Romandië voor op zijn hoofddoel: voor de tweede keer op rij de Tour de France winnen. De in Kenia geboren Brit rijdt er alvast niet blind rond en monstert de renners die hij ook in de Ronde van Frankrijk zal moeten bekampen.

Eén man heeft alvast indruk gemaakt: Michal Kwiatkowski van het Belgische Omega Pharma - Quick-Step. "Kwiatkowski kan de top vijf halen. Het feit dat de Tour drie weken duurt, zou voor hem nog een probleem kunnen opleveren maar ik heb veel respect voor hem", steekt Froome op de Spaanse wielerwebsite 'BiciCiclismo' zijn bewondering niet onder stoelen of banken. 

Ook de Fransman Nicolas Portal, ploegleider bij Team Sky, is danig onder de indruk: "Hij is een complete renner. Hij kan klimmen, tijdrijden en is nog snel ook. Zelfs als ze bij Omega Pharma - Quick-Step besluiten om hun Tourselectie rond Cavendish te bouwen, is Kwiatkowski sterk en intelligent genoeg om het in zijn eentje te redden. We zullen in ieder geval op hem moeten letten", zegt Portal.

Saillant detail: twee jaar geleden had Team Sky een ruil tussen Cavendish en Kwiatkowski voor ogen. Het behoeft geen betoog dat de Britten het talentvolle Pooltje graag in hun rangen hadden gezien...

2 Chris Froome: "Kwiatkowski kan top-5 halen in de Tour"
GETTY Chris Froome: "Kwiatkowski kan top-5 halen in de Tour"

Lees meer